Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Rystad Energy: Σε βαθιά κρίση ο ενεργειακός τομέας στις ΗΠΑ – 100.000 θέσεις εργασίας εξαϋλώθηκαν

Rystad Energy: Σε βαθιά κρίση ο ενεργειακός τομέας στις ΗΠΑ – 100.000 θέσεις εργασίας εξαϋλώθηκαν

Bαριά χτυπημένη η βιομηχανία πετρελαίου στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Rystad Energy.
Σε βαθιά κρίση βρίσκεται ο ενεργειακός κλάδος στις ΗΠΑ, με την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου να είναι από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο, αναφέρει σε report της η εταιρεία ενεργειακών συμβούλων Rystad Energy.
Η πανδημική κρίση, αν μη τι άλλο, προκάλεσε την απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν την αγορά δραστηριοτήτων στήριξης.
Τα δεδομένα είναι αμείλικτα.
Περίπου 44.500 θέσεις εργασίας χάθηκαν από δραστηριότητες υποστήριξης, 16.000 θέσεις από συναφείς ενασχολήσεις και περίπου 22.000 από εταιρείες γεωτρήσεων και εξορύξεων.
Ειδικά ο τομέας υποστήριξης γεωτρήσεων και άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφει ραγδαία πτώση -20%.
«Οι περικοπές θέσεων εργασίας οφείλονται κυρίως στις τιμές του πετρελαίου που πέφτουν συνεχώς λόγω της απότομης συρρίκνωσης της ζήτησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου ανισορροπία ζήτησης-προσφοράς.
Σε απάντηση, τόσο οι φορείς εκμετάλλευσης όσο και οι πάροχοι υπηρεσιών κόβουν θέσεις εργασίας» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Rystad Energy, Matthew Fitzsimmons.
Και ενώ συνολικά στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα παρατηρείται τόνωση της απασχόλησης κατά 3,4% τον Μάιο, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν συνέβαλε καθόλου σε αυτή την αύξηση.

Αντίθετα, από το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου, οι θέσεις εργασίας στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μειώθηκαν περισσότερο από 10%.
Να επισημανθεί πως μόνο στη Λουιζιάνα, περισσότερο από το 40% των επενδύσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που είχαν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης