Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Πρωταθλητές οι Έλληνες στο downloading των τραπεζικών εφαρμογών

JP Morgan: Πρωταθλητές οι Έλληνες στο downloading των τραπεζικών εφαρμογών
Το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου υπήρξε αύξηση 16% στη τραπεζικών εφαρμογών από τους Έλληνες
Οι νέες συνθήκες που διαμόρφωσαν τα lockdown στις οικονομίες παγκοσμίως, λόγω κορωνοϊού, έφεραν στο προσκήνιο την ετοιμότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μέσω των εφαρμογών σε κινητά και υπολογιστές.
Και στην περιοχή των CEEMEA (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), οι ελληνικές τράπεζες έδειξαν ισχυρή παρουσία στις υπηρεσίες μέσω εφαρμογών, αναφέρει η JP Morgan, στην σημερινή, 17 Ιουνίου 2020, ανάλυσή της υπό τον τίτλο "DATA-Driven: Face-Off - Legacy Banks Trumping the Challengers in Lockdown" (Με βάση τα δεδομένα: Αντιμέτωποι με τις προκλήσεις του lockdown).
Τα δεδομένα χρήσης εφαρμογών σε όλη την περιοχή CEEMEA δείχνουν πόσο η ψηφιακή χρήση υπέστη πλήγμα λόγω της πανδημίας.
Για παράδειγμα, η λήψη τραπεζικών εφαρμογών μειώθηκε κατά 6% ετησίως το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ακολούθησε ένας βαθμός ανάκαμψης όσο εφαρμόζονταν τα lockdown, με τη μείωση της ψηφιακής χρήσης να περιορίζεται σε -2,5% τον Απρίλιο και τον Μάιο, αν και η Ελλάδα και η Τουρκία ξεχωρίζουν, καθώς οι λήψεις σχετικών εφαρμογών έχουν ανακάμψει στο +16% και +9%, αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει στην ανάλυσή της η JP Morgan, οι τράπεζες παλαιού τύπου ξεπερνούν σταδιακά τις αγκυλώσεις των παραδοσιακών εργασιών τους και επενδύουν σε εφαρμογές που θα μπορούσαν να διευκολύνουν εργασίες που μέχρι πρότινος γίνονταν στα γκισέ.
Αυτοί θα είναι και οι νικητές του μέλλοντος, καθώς το προφίλ των πελατών σταδιακά αλλάζει και όλο και περισσότεροι περνούν στην ψηφιακή εποχή.
Εικόνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης