Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EIU: Το Βέλγιο είχε τη χειρότερη αντίδραση στην κρίση του κορωνοϊού ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ

EIU: Το Βέλγιο είχε τη χειρότερη αντίδραση στην κρίση του κορωνοϊού ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ
Η Νέα Ζηλανδία παρουσίασε την καλύτερη επίδοση όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού
Το Βέλγιο είχε τη χειρότερη αντίδραση στην κρίση του κορωνοϊού ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ η αντίδραση της Νέας Ζηλανδίας ήταν η ισχυρότερη, σύμφωνα με ανάλυση της Economist Intelligence Unit (EIU), που δημοσιεύθηκε σήμερα (17/6/2020).
Ειδικότερα, η EIU δημοσίευσε έναν δείκτη που αξιολογεί πόσο καλά αντέδρασαν 21 χώρες του Οργανισμού απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.
Οι οικονομολόγοι ολοκλήρωσαν τα αποτελέσματα με στάθμιση τριών παραγόντων κινδύνου -επικράτηση της παχυσαρκίας, μερίδιο του πληθυσμού άνω των 65 ετών και διεθνείς αφίξεις- έναντι τριών δεικτών «ποιότητας αντίδραση», οι οποίοι ήταν διαγνωστικά τεστ, παροχή υγειονομικής περίθαλψης χωρίς Covid 19 και θάνατοι από κορωνοϊό.
Με συνολική βαθμολογία 2,11 το Βέλγιο κατατάχθηκε στην τελευταία θέση.
Παρ' όλο που έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία για την ικανότητα διαγνωστικά τεστ, το Βέλγιο έλαβε τη χαμηλότερη βαθμολογία για τους θανάτους.
Μέχρι σήμερα, 9.663 άνθρωποι στο Βέλγιο έχουν πεθάνει από το Covid-19, καθιστώντας τη χώρα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν θάνατο στον κόσμο, σύμφωνα με το Our World in Data.
Στον αντίποδα, η Νέα Ζηλανδία έλαβε βαθμολογία 3,67 και κατέλαβε την πρώτη θέση.
Καλές θεωρήθηκαν οι επιδόσεις των ΗΠΑ με βαθμολογία 3,11.
Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τα πήγαν καλά όσον αφορά τα διαγνωστικά τεστ και τους θανάτους, που αν και ήταν οι υψηλότεροι στον κόσμο, είναι σημαντικά χαμηλότεροι κατά κεφαλήν από ό,τι σε πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Σουηδία.  
Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ισλανδίας, του Ισραήλ, της Νέας Ζηλανδίας και της Νορβηγίας είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, ανέφεραν οι συγγραφείς της ανάλυσης, αποδίδοντας τις επιτυχίες αυτών των χωρών σε χαμηλούς θανάτους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στην αυστηρή ιχνηλάτηση και στα προγράμματα ιχνηλάτησης.
«Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό επίτευγμα, δεδομένου ότι στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, οι ηλικίες άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σημαντικό μερίδιο του πληθυσμού, καθιστώντας τις ευάλωτες σε σοβαρή λοίμωξη από κορωνοϊούς» αναφέρεται στην ανάλυση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης