Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κοινή τεχνική ομάδα Υπουργείου Εργασίας - ΟΕΕ για άμεση επίλυση θεμάτων

Κοινή τεχνική ομάδα Υπουργείου Εργασίας - ΟΕΕ για άμεση επίλυση θεμάτων

Στη σύσταση τεχνικής ομάδας εργασίας για άμεση επίλυση θεμάτων που προκύπτουν από εγκυκλίους και ΕΡΓΑΝΗ συμφώνησαν ΟΕΕ και Υπουργείο Εργασίας
Στην άμεση σύσταση τεχνικής ομάδας εργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμφώνησαν ο Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, και το Προεδρείο του ΟΕΕ, κατά τη σημερινή μεταξύ τους συνάντηση.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από 3 μέλη από κάθε φορέα, και αρχίζει δουλειά από αύριο, Πέμπτη, 18 Ιουνίου, με στόχο να δώσει λύσεις σε όλα τα θέματα, που αφορούν σε κάθε είδους υποχρέωση των λογιστών - φοροτεχνικών για λογαριασμό των πελατών τους, όπως προκύπτει από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους.
Το ΟΕΕ θα συνδράμει ουσιαστικά, με έμπειρους λογιστές – φοροτεχνικούς, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ήδη μέχρι σήμερα παρουσιαστεί και θα διασφαλίσει με την παρουσία του οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες να είναι σαφείς, κατανοητές, να μην επιδέχονται πολλών ερμηνειών, να περιλαμβάνουν παραδείγματα και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο η μία εγκύκλιος να αναιρεί την άλλη και να παρερμηνεύεται ο ίδιος ο νόμος.
Η ομάδα εργασίας θα εργαστεί ακόμα για:
•Την αναβάθμιση της υπηρεσίας υποστήριξης του ΕΡΓΑΝΗ, με σκοπό την άμεση παροχή βοήθειας σε αιτήματα/προβλήματα των χρηστών, μέσω helpdesk, με σημειώσεις – οδηγίες χρήστη εξ’ αποστάσεως με χρήση τεχνικών μέσων - έντυπης ύλης, ήχου, βίντεο.
•Την κωδικοποίηση του νομικού πλαισίου και των εγκυκλίων.
•Την άμεση ανάρτηση οδηγιών για τον υπολογισμό των δώρων και των επιδομάτων των εργαζομένων και όχι καθυστερούμενες αποφάσεις, που εκδίδονται και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους πληττόμενους εργοδότες αυξάνοντας την γραφειοκρατία με νέες υποβολές.
Το Προεδρείο του ΟΕΕ ζήτησε την παράταση δύο προθεσμιών, αιτήματα, για τα οποία ο Υπουργός απάντησε θετικά.
Πρόκειται για τις εξής:
•Παράταση έως τις 30 Ιουνίου της υποβολής του εντύπου, που αφορά στις παρατάσεις - οριστικές διακοπές των συμβάσεων για το μήνα Μάιο και άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για την συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες.
•Όλες οι υποβολές των εντύπων που αφορούν στο μήνα Ιούνιο, να έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιουλίου.
Επιπλέον, το ΟΕΕ ζήτησε να ανοίξει η εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ για δύο εβδομάδες ώστε οι λογιστές - φοροτεχνικοί:
α) Να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις, στις αιτήσεις αποζημίωσης - αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.
β) Να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας, καθώς το σύστημα φέρνει προσυμπληρωμένη την ημερομηνία έναρξης αναστολής χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης.
Τα δύο αυτά αιτήματα θα συζητηθούν αύριο κιόλας με την έναρξη των εργασιών της τεχνικής ομάδας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης