Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μην περιμένετε κέρδη από τις ευρωπαϊκές μετοχές στο επόμενο 12μηνο

tags :
Citigroup: Μην περιμένετε κέρδη από τις ευρωπαϊκές μετοχές στο επόμενο 12μηνο
Η Citigroup εκτιμά την πτώση των EPS στο 50% το 2020
Μια κίνηση προς τα υψηλότερα επίπεδα θα απαιτούσε αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή των ευρωπαϊκών εταιρειών, διευκρινίζει η Citigroup, κάτι που όμως δεν αναμένεται.
Έτσι για το επόμενο 12μηνο τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές μετοχές θα παραμείνον στα ίδια περίπου επίπεδα.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές Robert Buckland και Ayush Tambi της Citigroup, επισημαίνοντας ότι το σενάριο να δούμε τους δείκτες EPS υψηλότερα έχει πολύ χαμηλές πιθανότητες, παρόλο που οι μετοχές υποστηρίζονται από τα μεγάλα πακέτα στήριξης της οικονομίας.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η πτώση EPS εκτιμάται στο 50% φέτος, υποδηλώνοντας τους δείκτες P/E του 2021 στο 22x προς το παρόν, όχι στο 15x που εκτιμάται από την πλειονότητα των αναλυτών.
Σε αυτό το πλαίσιο συστήνει στους επενδυτές αμυντική στάση στην κατανομή των χαρτοφυλακίων, με overweight θέσεις στους κλάδους υγείας, υπηρεσιών φροντίδας και επικοινωνίας έναντι underweight στην κατανάλωση, τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τη βιομηχανία.
Επίσης, συστήνει οι επενδυτές να προτιμήσουν μετοχές από την Ελβετία, τη Σουηδία και τη Γαλλία, έναντι της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης