Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέα χρεοκοπία η Αργεντινή - Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το χρέος

Προς νέα χρεοκοπία η Αργεντινή - Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το χρέος
H κυβέρνηση της Αργεντινής και οι πιστωτές της χώρας δεν κατάφεραν να βρουν κοινό έδαφος στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους
Σε αδιέξοδο φαίνεται πως καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής για την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Η χώρα της Νότιας Αμερικής και το γκρουπ ομολογιούχων «Ad Hoc», που αποτελείται από 13 διεθνείς διαχειριστές assets και είναι μακράν ο μεγαλύτερος πιστωτικός όμιλος στην Αργεντινή, σε ξεχωριστές δηλώσεις τους αντάλλαξαν κατηγορίες ότι αρνήθηκαν να κάνουν βήματα προς τα πίσω ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να δεσμευθεί υπεύθυνα στους όρους που επιβάλλουν οι δανειστές, ενώ συμπλήρωσε ότι ορισμένοι από αυτούς «ήταν σε μεγάλο βαθμό αντίθετοι με το πλαίσιο βιωσιμότητας του χρέους που είναι απαραίτητο για την Αργεντινή και την αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας και την πρόοδο προς ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ».
«Επιπλέον, η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την κοινότητα των επενδυτών μας, αποκάλυψε ότι οι απαιτήσεις των επενδυτών συχνά αποκλίνουν και δεν μπορούν να συμβιβαστούν εύκολα» .
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 65 δισ. δολ. σε ομόλογα θα περιέλθουν σε καθεστώς default για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βυθίστηκε στην ένατη χρεοκοπία της στις 22 Μαΐου, καθώς δεν αποπλήρωσε τους τόκους.
Στον αντίποδα, το γκρουπ Ad Hoc ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής έχασε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσφορά για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Παράλληλα, το γκρουπ χαρακτήρισε «αποτυχία» τις συζητήσεις με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι στόχος ήταν η επίτευξη συμφωνίας πριν τη λήξη της προθεσμίας της 19ης Ιουνίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης