Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Ινδίας – Στο «ΒΒΒ-» παραμένει η αξιολόγηση

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Ινδίας – Στο «ΒΒΒ-» παραμένει η αξιολόγηση
Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Ινδίας από τη Fitch
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) της Ινδίας η Fitch Ratings, διατηρώντας σε «ΒΒΒ-» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η πανδημία του κορωνοϊού έχει αποδυναμώσει σημαντικά τις προοπτικές ανάπτυξης της Ινδίας για το τρέχον έτος και αποκάλυψε τις προκλήσεις που σχετίζονται με την υψηλή επιβάρυνση του δημόσιου χρέους.
Η Fitch αναμένει το ΑΕΠ να συρρικνωθεί κατά 5% κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2021 εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε από τις 25 Μαρτίου 2020.
Για το επόμενο οικονομικό έτος, αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη 9,5%.
«Οι ανθρωπιστικές και υγειονομικές ανάγκες έχουν ασκήσει πιέσεις, αλλά η κυβέρνηση έχει δείξει συγκράτηση των δαπανών μέχρι στιγμής, λόγω του ήδη υψηλού φόρτου δημόσιου χρέους, με πρόσθετες δαπάνες ανακούφισης που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του ΑΕΠ.
Οι δημοσιονομικές μετρήσεις έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, παρά τον περιορισμό των δαπανών της κυβέρνησης, λόγω του αντίκτυπου της σοβαρής επιβράδυνσης της ανάπτυξης στα έσοδα, του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δείκτη δημόσιου χρέους», σχολιάζεται.
Η Fitch αναμένει το δημόσιο χρέος να αυξηθεί στο 84,5% του ΑΕΠ κατά το FY21 από το εκτιμώμενο 71% του ΑΕΠ το FY20. (…)
Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές αύξησης του ΑΕΠ της Ινδίας ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από τις προκλήσεις ποιότητας περιουσιακών στοιχείων στις τράπεζες και ζητήματα ρευστότητας σε μη τραπεζικές χρηματοοικονομικές εταιρείες.
Βέβαια, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού τομέα βελτιώθηκε στο 9% το FY20 από 11,6% δύο χρόνια νωρίτερα.
Ο γεωπολιτικός κίνδυνος που σχετίζεται με μακροχρόνια συνοριακά ζητήματα με την Κίνα και τους υπόλοιπους γείτονες έγινε πρόσφατα εκ νέου αισθητός, υπογραμμίζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης