Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η ύφεση το β' τρίμηνο του 2020 στις ΗΠΑ

tags :
ΔΝΤ: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η ύφεση το β' τρίμηνο του 2020 στις ΗΠΑ
Η συρρίκνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από ότι προβλεπόταν, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.
Το lockdown που επιβλήθηκε σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ διήρκησε περισσότερο από ότι αναμενόταν παρά τη χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του , σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι νέες προβλέψεις θα είναι διαθέσιμες στις 24/6 όταν ΔΝΤ δημοσιεύσει τη νέα έκδοση του World Economic Outlook, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.
Δεδομένων των παρατεταμένων lockdown, ο ρυθμός ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ενδέχεται να είναι πιο αργός, σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.
Ο κ. Rice τόνισε ότι η κινεζική οικονομία κερδίζει momentum, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν πιο ισχυρή ανάκαμψη στις επενδύσεις και τις υπηρεσίες μέχρι τον Μάιο.
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Kristalina Georgieva και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δήλωσαν ότι το Ταμείο είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις ήδη απαισιόδοξες προβλέψεις του για συρρίκνωση 3% στην παγκόσμια οικονομία το 2020.
Το πιο θετικό σενάριο του ΔΝΤ τον Απρίλιο, έκανε λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ 5,9% το 2020, με ανάκαμψη 4,7% το 2021.
Ο Rice είπε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να παρέχει χρηματοδότηση στα μέλη μέσω της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης και άλλων εγκαταστάσεων.
Συνολικά, μέχρι στιγμής είχαν εκταμιευτεί 250 δισεκατομμύρια δολάρια της δανειοδοτικής ικανότητας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων του Ταμείου, είπε.
Από την Παρασκευή, 70 χώρες θα έχουν λάβει ταχεία χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία έρχεται σε μεγάλο βαθμό χωρίς τους συνήθεις όρους του ΔΝΤ, δήλωσε ο Rice.
Από αυτό το σύνολο, περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν σε 28 χώρες στην υποσαχάρια Αφρική, είπε, σημειώνοντας ότι σημείωσε τεράστια αύξηση από τον μέσο ετήσιο δανεισμό του Ταμείου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην περιοχή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης