Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Το υφεσιακό σοκ που προκάλεσε ο κορωνοϊός μηδενίζει τη χρυσή δεκαετία των αγορών

tags :
Bridgewater: Το υφεσιακό σοκ που προκάλεσε ο κορωνοϊός μηδενίζει τη χρυσή δεκαετία των αγορών
Ο κορωνοϊός πιθανόν να επιφέρει μια… χαμένη δεκαετία σε όσους επενδύουν σε μετοχές, προειδοποιεί η Bridgewater Associates
Η αντιστροφή της τάσης ισχυρής ανάπτυξης που παρατηρείται προϊόντος του χρόνου στα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων πιθανόν να επιφέρει μια… χαμένη δεκαετία σε όσους επενδύουν σε μετοχές, προειδοποιεί το hedge fund Bridgewater Associates του θρυλικού επενδυτή Ray Dalio.
Τα περιθώρια κέρδους, στα οποία οφειλόταν η απόδοση των μετοχών μέχρι τώρα, έχουν να αντιμετωπίσουν μια αρνητική μετατόπιση πέραν των συνεπειών της κυκλικής ύφεσης που αποτυπώνονται στα εταιρικά κέρδη, προσθέτουν σε report τους οι αναλυτές της Bridgewater Associates.
Η παγκοσμιοποίηση, που είναι η κινητήρια δύναμη της ανεπτυγμένης παγκόσμιας σε επίπεδο κερδοφορίας, έχει φτάσει στην κορύφωσή της.
Η σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας και η πανδημική κρίση επιταχύνουν τις κινήσεις των πολυεθνικών για αλλαγές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Πλέον, θα δίνεται έμφαση στην αξιοπιστία, σε αντίθεση με τη βελτιστοποίηση του κόστους.
Η μείωση της ζήτησης που προκάλεσε ο κορωνοϊός οδήγησε τα περιθώρια κερδοφορίας στα τάρταρα, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Η Intel Corp και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co αναφέρονται χαρακτηριστικά ως δύο παραδείγματα εταιρειών που έχουν εκδηλώσεις τις προθέσεις τους να δημιουργήσου εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ, παρά το υψηλότερο κόστος.
Ακόμα και αν τα συνολικά κέρδη ανακάμψουν, ορισμένες εταιρείες θα κλείσουν ή οι μετοχές τους θα υποτιμηθούν στην πορεία.
Με χαμηλότερα επίπεδα κερδών και έλλειψη σε μετρητά, οι εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα, ενδέχεται να σωρεύσουν τεράστια χρέη.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Bridgewater έχει κερδίσει 58,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες της από την ίδρυσή της το 1975 -τα περισσότερα από οποιοδήποτε hedge fund- σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments.
Ωστόσο, ο επενδυτικός γίγαντας υπέστη πτώση -15% σε ό,τι αφορά τις υπό διαχείρισή του αξίες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, έπειτα από μεγάλες απώλειες στη στρατηγική διαπραγμάτευσης.
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται υποχώρησε στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Απριλίου, από 163 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης