Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τηλεημερίδα ΕΑΕΕ: 22,2 δισ. δολ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα

tags :
Τηλεημερίδα ΕΑΕΕ: 22,2 δισ. δολ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα
Στα 22,2 δισ. δολ. οι ζημιές από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια
Τηλεημερίδα ΕΑΕΕ: 22,2 δις δολάρια οι ζημιές από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια

Οι φυσικές καταστροφές είναι εξίσου σημαντικές όπως και η πανδημία που έχουν στοιχίσει στην παγκόσμια οικονομία τα τελευταία 40 χρόνια 5,2 τρις δολλάρια και στην Ελλάδα  22,2 δις δολάρια.
Αυτές οι δύο επισημάνσεις έγιναν σε τηλεημερίδα για την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, στην οποία επισημάνθηκε ότι οι εθνικές οικονομίες πλήττονται, οι επιχειρήσεις μάχονται για να επιβιώσουν και οι κοινωνίες “ασθενούν” με τις πιο ευαίσθητες ομάδες να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών και να βρίσκονται μετέωρες στην πανδημική κρίση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας θα βγει- με το καλύτερο σενάριο «λαβωμένη» με -7,2% του ΑΕΠ σύμφωνα με την Opinion Economic, ενώ αν υπάρξει δεύτερο κύμα τα πράγματα θα επιδεινωθούν πολύ, όπως τόνισε ο Andreas Voßberg, Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe, Munich Re.
Στην τηλεημερίδα της ΕΑΕΕ, την οποία συντόνισε ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών και συμμετείχαν οι κ.κ. Thilo Herrmannsdörfer, Market Head P&C GCMT, Maura Feddersen, Behavioural Research Consultant, Swiss Re και Andreas Voßberg, Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe, Munich Re.
Η κ. Maura Feddersen, τόνισε ότι «πρέπει να επιλέξουμε πιο συνειδητά τον τρόπο ζωής μας και να διατηρήσουμε συμπεριφορές που υιοθετήσαμε στην καραντίνα, επισημαίνοντας ότι παγκοσμίως το 71% συμφωνεί ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι εξίσου σημαντικός κίνδυνος με τον κορωνοϊό.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο η παράταση της καραντίνας οδήγησε το 64% των πολιτών να δουλεύει από το σπίτι, το 56% να επικοινωνεί με συναδέλφους με videoκλήση και η χρήση δημοσίων και ιδιωτικών μεταφορών να έχει μειωθεί κατά 48% και 60% αντίστοιχα.
Από την πλευρά του ο Th. Herrmannsdorger αναφερόμενος στην πανδημία είπε ότι “το δημόσιο πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερο μέρος στην αποκατάσταση των ζημιών.
Οι πανδημίες είναι ιδιαίτερα δαπανηρές και πλήττονται όλοι παράλληλα. Δεν ασφαλίζεται με τα κλασικά μέσα μια πανδημία καθως δεν μπορεί να επωμιστεί μονη της η αγορά αυτό το βάρος.
Ο κλάδος είναι έτοιμος να συζητήσει και υπάρχουν εναλλακτικές που βασίζονται σε ιδιώτες είτε σε εθνικά προγράμματα. Παρόμοια πολιτική έχει ακολουθηθεί και σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Ο κ.  Vossberg ανέφερε ότι σύμφωνα με μελέτες το 1/3 των εργαζομένων θέλει να εργάζεται από το σπίτι, και στις ΗΠΑ και την Αυστραλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 50%.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης