Τελευταία Νέα
Speculator

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Αρχή Ξεπλύματος, εταίρος και ενεργό στέλεχος σε ΜΚΟ

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Αρχή Ξεπλύματος, εταίρος και ενεργό στέλεχος σε ΜΚΟ
Ο κ. Θεμιστοκλής Κοσσίδας Ελεγκτής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενεργό στέλεχος και εταίρος της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση που λαμβάνει σημαντικότατα κονδύλια-επιχορηγήσεις
Την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΦΕΚ ΥΟΟΔ 426/2017) διορίζεται μετά από πρόταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (διοίκηση Χαράλαμπου Γκότση) και έκθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής διερεύνησης Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Αρχής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας» γνωστότερης και ως αρχής ξεπλύματος ο κ. Θεμιστοκλής Κοσσίδας Ελεγκτής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Αυτό θα περνούσε απαρατήρητο αν ο κ. Κοσσίδας δεν ήταν ενεργό στέλεχος και εταίρος της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση που λαμβάνει σημαντικότατα κονδύλια-επιχορηγήσεις από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Κοσσίβας όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκή Έκφραση είναι υπεύθυνος έργου σε σημαντικού ύψους χρηματοδοτούμενα προγράμματα (πχ. Improving the Greek Reception System through site management support and targeted intervention in long term accommodation sites με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ).
Επίσης  είναι διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής της AΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση που  «είναι η δομή που εξασφαλίζει την ενότητα και την υποστήριξη των δράσεων όλων των φορέων της οργάνωσης».
Η συμμετοχή του κ. Κοσσίβα σε τόσες δραστηριότητες δεδομένου ότι η απασχόληση του ως ελεγκτή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προϋποθέτει χρόνο δείχνει ότι είναι αρκετά ταλαντούχος. Και βέβαια δεν φαίνεται να υπάρχει ασυμβίβαστο από τη συμμετοχή του στην Αρχή Ξεπλύματος.
Ωστόσο αποτελεί ένα ερώτημα αν θα έπρεπε να υπάρχουν ασυμβίβαστα ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες θέσεις και ειδικά εκ του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη καχυποψία και συζήτηση για το ρόλο και τη δράση των ΜΚΟ.
Βέβαια η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και Εθελοντική Απασχόληση» που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις ΜΚΟ.
Επισημαίνεται επίσης ότι η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση έχει πλήθος πληροφοριών για τη δράση της, τα μέλη της και τα οικονομικά της στοιχεία στην ιστοσελίδα της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης