Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά -2,2% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γερμανία: Κατά -2,2% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία θα υποχωρήσουν κατά -2% σε ετήσια βάση
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -1,9% τον Απρίλιο, την ίδια στιγημή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -2%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενου μήνα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,4% έναντι πτώσης -0,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχέια της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -7,9% σε ετήσια βάση, ενώ η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -1,2%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, τότε η ετήσια πτώση για τις τιμές παραγωγού διαμορφώνεται στο -0,3% ενώ η μηνιαία πτώση ανέρχεται στο -0,2%.
Επιπλέον, οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -2,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, ενώ αντίθετα οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,5%.
Όσον αφορά τις τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,3% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πτώση -1,1%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης