Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Άλμα» +12% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020

Βρετανία: «Άλμα» +12% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο του 2020, μετά την πτώση-ρεκόρ που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +12% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -18,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος θα περιοριστεί στο +6,3%.
Οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη μηνιαία άνοδο των λιανικών πωλήσεων, καθώς τα οικιακά προϊόντα κατέγραψαν «άλμα» +42%, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η ανάκαμψη που σημειώθηκε στις πωλήσεις καυσίμων.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές καυσίμων, τότε η μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων διαμορφώνεται στο +10,2% έναντι πτώσης -15,2% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4,1%.
Παράλληλα, ο όγκος πωλήσεων μέσω του διαδικτύου αντιστοιχεί στο 33,4% επί τω συνολικών πωλήσεων για τον Μάιο του 2020, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό για τον τομέα.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -13,1% έναντι ετήσιας πτώσης -22,6% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί στο -16,4%.
Εξαιρουμένων των καυσίμων, η ετήσια πτώση των λιανικών πωλήσεων περιορίζεται στο -9,8% έναντι -18,4% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -14,9%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης