Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περιορίστηκε στα 14,4 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Απρίλιο του 2020

Ευρωζώνη: Περιορίστηκε στα 14,4 δισ. ευρώ το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για τον Απρίλιο του 2020
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 334 δισ. ευρώ
Μείωση κατέγραψε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού επηρέασαν σημαντικά το εμπόριο αγαθών.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 14,4 δισ. ευρώ, έναντι 27,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2020, καθώς το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών περιορίστηκε κατά το ήμισυ σε μηνιαία βάση.
Το πλεόνασμα στον τομεά αγαθών διαμορφώθηκε στα 13 δισ. ευρώ για τον ίδιο μήνα, έναντι 32 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και έναντι 23 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Στον αντίποδα, το πλεόνασμα στον κλάδο υπηρεσιών διευρύνθηκε στα 4 δισ. ευρώ, έναντι 2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ περαιτέρω διεύρυνση κατέγραψε το πλεόνασμα στον τομέα πρωτογενούς εισοδήματος, και συγκεκριμένα στα 9 δισ. ευρώ, έναντι 2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.
Όσον αφορά τον τομέα δευτερογενούς εισοδήματος, παρουσιάστηκε έλλειμμα -12 δισ. ευρώ, έναντι -9 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, και έναντι -12 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 334 δισ. ευρώ (2,8% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης), έναντι πλεονάσματος 329 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019.
Παράλληλα, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της ενιαίας νομισματικής ένωσης διευρύνθηκε στα 329 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, έναντι 292 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης