Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Οι μεγάλες τράπεζες τίθενται υπεράνω... κέρδους, υπέρ των δανειοληπτών

Ελβετία: Οι μεγάλες τράπεζες τίθενται υπεράνω... κέρδους, υπέρ των δανειοληπτών
Οι μεγάλες ελβετικές τράπεζες UBS, SNB, Credit Suisse, δήλωσαν πως δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα από τα δάνεια που θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω κορωνοϊού
Οι μεγάλες ελβετικές τράπεζες δεν θέλουν να αποκομίσουν κέρδη από το πρόγραμμα δανείων της χώρας, τα οποία θα δοθούν προς διευκόλυνση των δανειοληπτών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορωνοϊού.
«Η UBS θα προβεί σε πλήρη δωρεά οποιωνδήποτε κερδών που θα προκύψουν από το πρόγραμμα δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, η UBS δεν αναμένει να αποκομίσει κέρδη από αυτά τα δάνεια κατά το τρέχον έτος», ανακοίνωσε το πιστωτικό ίδρυμα απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα ελβετικής εφημερίδας.
Με το πρόγραμμα αυτό χρηματοδότησης, η Ελβετία θέλει να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να υπερκεράσουν τα εμπόδια ρευστότητας από την κρίση του κορωνοϊού.
Τα δάνεια, τα οποία θα δίνονται ως επί το πλείστον εντός ωρών, προέρχονται από διάφορες τράπεζες.
Η Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB) θα παράσχει στις εμπορικές τράπεζες ρευστότητα περίπου 10 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (CHF), έτσι ώστε τα ιδρύματα να μπορούν να χορηγούν τα δάνεια.
Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», οι τράπεζες πιστώνονται με το αρνητικό επιτόκιο 0,75% επί του ποσού αυτού.
Αυτό αντιστοιχεί σε 75 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (CHF) ετησίως.
Η Credit Suisse δήλωσε επίσης ότι δεν επιθυμεί να κερδίσει τίποτα από τα δάνεια για την προσωρινή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Αν όμως τελικά αυτό συμβεί, τότεθα δωρίσουμε το οποιοδήποτε καθαρό κέρδος σε προγράμματα για την υποστήριξη ελβετικών επιχειρήσεων που το έχουν ανάγκη.
Η τράπεζα θα παρέχει σχετικές πληροφορίες μία φορά το χρόνο εντός της πενταετούς περιόδου του προγράμματος.
Οι αριθμοί θα ελέγχονται από ανεξάρτητη αρχή».
Η UBS διευκρίνισε, επίσης, ότι η τράπεζα δεν θα αναχρηματοδοτήσει από την Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB) όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις που διατίθενται στους πελάτες, αλλά μόνο το ποσό που δόθηκε πραγματικά.
Αυτό το ποσοστό είναι κάτω του 50% κατά μέσο όρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης