Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Έως τις αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε τη μείωση προκαταβολής φόρου - Θα είναι γενναία

Σταϊκούρας: Έως τις αρχές Ιουλίου θα ξέρουμε τη μείωση προκαταβολής φόρου - Θα είναι γενναία
Δεν υφίσταται μνημόνιο, ούτε πρόκειται να υπάρξει, ξεκαθάρισε ο Χρ. Σταϊκούρας
Στο τέλος του Ιουνίου με αρχές Ιουλίου «θα ξέρουμε το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου που θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι όλοι οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που θα έρθει στις αρχές του Οκτωβρίου.  
Ο υπουργός ανέφερε ότι 80.000 (απο 47.000)  επιχειρήσεις έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις.
Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται μνημόνιο, ούτε πρόκειται να υπάρξει και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι τα χρήματα της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης