Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Μια σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώθηκε

Δένδιας: Μια σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώθηκε
«Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς», σημειώνει o Ν. Δένδιας
«Μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τις επισκέψεις του σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο.
«Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου J-Y Le Drian στο Παρίσι», σημειώνει ο κ. Δένδιας και προσθέτει ότι «με τον Γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο ΣΕΥ της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων».
«Εξαιρετικής σημασίας ήταν και το ταξίδι στο Ισραήλ, κατά το οποίο συνόδευσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Gabi Ashkenazi», προσθέτει ο κ. Δένδιας.
«Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς», σημειώνει.
«Τέλος, στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Α. Εl-Sisi) και τον υπουργό Εξωτερικών S. Shoukry ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Δένδιας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης