Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα όρια της χρεοκοπίας η Lufthansa - Τι ζητά το Γερμανικό κράτος για να τη στηρίξει

Στα όρια της χρεοκοπίας η Lufthansa - Τι ζητά το Γερμανικό κράτος για να τη στηρίξει
Το κράτος ζητά 20% άμεσο μερίδιο στην εταιρεία και δύο έδρες στο εποπτικό της συμβούλιο
Συνάντηση με τον γερμανό υπουργός Οικονομικών θα έχει αύρι (22/6) ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lufthansa, δισεκατομμυριούχος Heinz Hermann Thiele, προκειμένου να κλείσει συμφωνία με την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ της αεροπορικής εταιρείας.
Η Thiele αντιτίθεται στους όρους που έχει θέσει η γερμανική κυβέρνηση για να κάνει αποδεκτή τη συμφωνία διάσωσης, η οποία προβλέπει ότι το γερμανικό κράτος θα έχει 20% άμεσο μερίδιο στην εταιρεία καθώς και δύο έδρες στο εποπτικό της συμβούλιο, αυξάνοντας το μερίδιο του  σε 15,5% στη Lufthansa.
Αντίθετα, η Thiele πρότεινε μια έμμεση κρατική συμμετοχή στην αεροπορική εταιρεία μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας ανάπτυξης KfW ως εναλλακτική λύση για τη συμφωνία.
Η Lufthansa όπως και ο υπόλοιπος τομέας των αεροπορικών εταιρειών, έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού, αναγκάζοντάς την να ζητήσει τη οικονομική στήριξη.
Η Lufthansa προειδοποίησε μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να μην υπάρξει συμφωνία με το ΥΠΟΙΚ γεγονός που μπορεί να την οδηγήσει σε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της σύμφωνα με το γερμανικό νόμο περί αφερεγγυότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης