Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γρ. Τάσιος (πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων): Το ΤΕΠΙΧ II πήγε στα φαρμακεία και όχι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Γρ. Τάσιος (πρ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων): Το ΤΕΠΙΧ II πήγε στα  φαρμακεία  και όχι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Προτείνει νέο πρόγραμμα  για τις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν χρήματα  από το ΤΕΠΙΧ ii
To TEPIX ii πήγε σε αυτούς που δεν το είχαν ανάγκη.
Την εκτίμηση αυτή κάνουν στελέχη της αγοράς και ανάμεσά τους είναι και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που δεν θα δουν το χρώμα του χρήματος παρότι είναι ένας κλάδος που συνεισφέρει το 20% του ΑΕΠ.
 Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος λέει στο BN ότι οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας και της Σκιάθου διαπιστώνουν ότι το χρήμα  κατευθύνθηκε προς τα φαρμακεία και σε άλλες επιχειρήσεις αναγνωρίζοντας όμως και τις δικές τους ανάγκες,επισημαίνοντας ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν κι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια και είναι ενήμερες  μέχρι το Δεκέμβριο του 2019.
Ο πρόεδρος κ.Γρηγόρης Τάσιος λέει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει χρόνος για γκρίνια αλλά αναζητούνται λύσεις στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και προτείνει να δημιουργηθεί ένα  νέο πρόγραμμα το οποίο θα έχει ως βασικό κριτήριο εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ II παρότι είχαν  τα κριτήρια.
Για  τις μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες με 150 κρεβάτια το κόστος επαναλειτουργίας υπολογίζεται σε 30.000 ευρώ όμως οι επιχειρήσεις δεν έχουν έσοδα ούτε ένα ευρώ από τον περασμένο Νοέμβριο, ελπίζοντας  στο ΤΕΠΙΧ ii  αλλά οι τράπεζες πιθανότητα δεν επιθυμούσαν την ανάληψη ρίσκου λόγω της πανδημίας
Η φετινή τουριστική σεζόν θα περιοριστεί ουσιαστικά σε 45 ημέρες, λέει  ο πρόεδρος  της  Π.O. Ξ. διευκρινίζοντας ότι οι ξενοδόχοι «κυνηγούν» πελατεία  για το δεύτερο 15νθήμερο  του Ιουλίου και τον μήνα Αύγουστο ,με την οποία πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς.
Οι δυσκολίες και τα υψηλά  κόστη λειτουργίας  οδηγούν ένα στα δύο εποχιακά ξενοδοχεία να μην ανοίξει φέτος διότι και τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι μία δύσκολη εξίσωση διότι εκτός από την πολυπλοκότητα  της εφαρμογής τους διαμορφώνει επιπλέον έξοδα  καθώς απαιτείται η συμμετοχή εξειδικευμένων εταιρειών για την υλοποίησή τους.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης