Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Να μη μείνει κανείς έξω από τις αγορές... η Fed θα τις οδηγήσει υψηλότερα

tags :
UBS: Να μη μείνει κανείς έξω από τις αγορές... η Fed θα τις οδηγήσει υψηλότερα
Η υπερβολική ρευστότητα συνεχίζει να υποστηρίζει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου
Μπορεί οι φόβοι για ένα νέο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού να έχει προσθέσει στις αγορές έντονη μεταβλητότητα, εντούτοις δεν είναι ώρα οι επενδυτές να μείνουν έξω από τις αγορές.
Αυτό αναφέρει η UBS σήμερα, εκτιμώντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα οδηγήσει υψηλότερα τις μετοχές μεσοπρόθεσμα.
Δεν είναι η ώρα για τους επενδυτές να παραμείνουν στο περιθώριο.
Η Fed έχει σχέδια να ξεκινήσει να αγοράζει ένα ευρύ και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων, στέλνοντας μετοχές υψηλότερα.
Άλλες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουν εφαρμόσει περαιτέρω υποστήριξη τις τελευταίες ημέρες.
Οι αναλυτές της UBS τονίζουν επίσης ότι 3 είναι τα αφηγήματα των αγορών: η «ιστορία της Fed», το δεύτερο κύμα κορωνοϊού και η ιστορία των εκλογών στις ΗΠΑ.
Οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες, με αιχμές το Πεκίνο, τη Γερμανία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
«Συνολικά βλέπουμε τις εκλογές και το δεύτερο κύμα στις ΗΠΑ να συμβάλλουν στην αστάθεια της αγοράς καθώς οι τίτλοι τροφοδοτούν τις ελπίδες και τους φόβους των επενδυτών σχετικά με την ταχύτητα και τη δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης.
Αλλά η ιστορία της Fed θα επιμείνει μεσοπρόθεσμα», ανέφερε η UBS, τονίζοντας ότι είναι θετικοί στις προοπτικές τόσο των μετοχών όσο και των πιστώσεων, προτιμώντας την υψηλή απόδοση σε δολάρια ΗΠΑ, την υψηλή απόδοση στην Ασία και τα κρατικά ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε ευρώ, καθώς και τις μετοχές σε τομείς που έχουν μέχρι στιγμής υστερήσει από την αγορά.
«Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας επενδυτής είναι να επενδύσει, παρά να παραμείνει στο περιθώριο.
Καθώς τα κέρδη είναι πιθανό να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η υπερβολική ρευστότητα συνεχίζει να υποστηρίζει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, βλέπουμε περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες στις παγκόσμιες μετοχές, ιδίως μεταξύ τομέων που έχουν μείνει πίσω στο ράλι μέχρι στιγμής», αναφέρει η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης