Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Πρέπει να βρούμε λεφτά για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Γεωργιάδης: Πρέπει να βρούμε λεφτά για τις επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ
Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιχειρήσεις που είχαν τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα αλλά δεν έφθασαν τα χρήματα 
Λύση αναζητεί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως είπε στη Βουλή, για εκείνες τις επιχειρήσεις που παρότι είχαν τα κριτήρια για χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ii δεν έφθασαν στην πηγή διότι το πακέτο εξαντλήθηκε.
Χαρακτήρισε τις παραπάνω περιπτώσεις ως αδικηθέντες και πρόσθεσε ότι θα αναζητηθεί μία λύση ενώ αναγνώρισε ότι τα χρήματα στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε λάβει χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε η πανδημία.
Επανέλαβε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιχειρήσεις που είχαν τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα αλλά δεν έφθασαν τα χρήματα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.
Αναφερόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις προμήθειες, τόνισε ότι το αναμένουμε και δήλωσε ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών.
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει συζήτηση για το περιθώριο κέρδους μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων χορηγήσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης