Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Ισχυρή η πιθανότητα οικονομικής ανάκαμψης σε σχήμα V

Blackstone: Ισχυρή η πιθανότητα οικονομικής ανάκαμψης σε σχήμα V
Η παγκόσμια οικονομία είναι πιθανό να επωφεληθεί από μια ανάκαμψη τύπου V, υποστηρίζει ο CEO της Blackstone Stephen Schwarzman
Η παγκόσμια οικονομία είναι πιθανό να επωφεληθεί από μια ανάκαμψη τύπου V τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον CEO της Blackstone Stephen Schwarzman.
Ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο μίλησε για τις αγορές σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.
«Θα δείτε ένα μεγάλο V σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα τους επόμενους μήνες», είπε.
Οι αγορές ήδη επωφελούνται τόσο από τη ρευστότητα όσο και από την αισιοδοξία ότι η πανδημική κρίση μπορεί, τελικά, να συγκρατηθεί, είπε ο Schwarzman, αλλά απηύθυνε μια σειρά από προειδοποιήσεις:
«Θα χρειαστεί χρόνος προτού επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019».
Η εξάπλωση του κορωνοϊού τερμάτισε τη μεγαλύτερη bull market στη Wall Street.
Οι επιπτώσεις που προκλήθηκαν ώθησαν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να πλημμυρίσει τις αγορές με τρισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία, σε συνδυασμό με τη σταδιακή χαλάρωση και άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και χάρη στις προσδοκίες για ταχεία ανάκαμψη, βοήθησαν τον δείκτη S&P 500 να ανέβει σχεδόν στο 40% από τα χαμηλά του Μαρτίου.
Η Blackstone θέλει να αξιοποιήσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει στη διάθεσή της, δήλωσε ο Schwarzman τον Απρίλιο του 2020.
Είπε επίσης ότι, παρότι όλες οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Blackstone, θα επηρεαστούν από την πανδημία, ο «πόνος» θα είναι προσωρινός, επικαλούμενος τα μέτρα τόνωσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη είδε τις αξίες που διαχειρίζεται να βυθίζονται το α’ τρίμηνο, αλλά η μακροπρόθεσμη εστίασή της μπορεί στο μέλλον να της αποφέρει πολλά κέρδη.
Η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνεται με διπλάσιο ή τριπλάσιο ρυθμό από τις ανεπτυγμένες χώρες, δήλωσε ο Schwarzman.
Πάντως, με υπό διαχείριση αξίες 538 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Μαρτίου, η Blackstone είναι ο μεγαλύτερος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης