Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

LPL Capital: Παρά το ράλι στη Wall Street, οι επενδυτές στις ΗΠΑ έχουν παρκάρει 5 τρισ. δολ.

LPL Capital: Παρά το ράλι στη Wall Street, οι επενδυτές στις ΗΠΑ έχουν παρκάρει 5 τρισ. δολ.
Τα αδρανή μετρητά έφτασαν τα 5 τρισ. δολ.», σύμφωνα με την LPL Capital Financial
Παρά το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου, με τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, να κερδίζει 40% τους τελευταίους τρεις μήνες, τρισεκατομμύρια μετρητά παραμένουν «παρκαρισμένα», καθώς η επενδυτική κοινότητα δεν εμπιστεύεται την τρέχουσα ανοδική τάση, σύμφωνα με την LPL Capital Financial.
Το sell off που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι ρευστοποιήσεις να ξεπεράσουν τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, αποτέλεσε ρεκόρ.
Η απάντηση της Fed, που πλημμύρισε την αγορά με ρευστότητα, ανεβάζοντας τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων στα 4,667 τρισεκατομμύρια δολάρια τη 13η Μαΐου, και οι καθαρές εκροές έχουν αφήσει άθικτο περισσότερο από το 90% αυτής της αύξησης.
Οι αγορές χρήματος δεν είναι το μόνο σημάδι ότι οι επενδυτές διατηρούν μετρητά εκτός του χρηματιστηρίου και της αγοράς ομολόγων.
Οι καταθέσεις σε τράπεζες έχουν επίσης αυξηθεί, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve Bank του St. Louis.
Ο Ryan Detrick, ανώτερος στρατηγικός της αγοράς στην LPL Financial, δήλωσε ότι τα υψηλά επίπεδα μετρητών έδειξαν ότι πολλοί επενδυτές λιανικής φοβούνταν την προηγούμενη αστάθεια και έχουν χάσει το momentum της ανάκαμψης.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης