Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην CEO Markus Braun, στον απόηχο του σκανδάλου με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ

tags :
Wirecard: Συνελήφθη ο πρώην CEO Markus Braun, στον απόηχο του σκανδάλου με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα εντός της ημέρας
Στη σύλληψη του πρώην CEO της γερμανικής Wirecard, Markus Braun, προχώρησαν οι αρχές, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (23/6) οι εισαγγελείς του Μονάχου, στον απόηχο του σκανδάλου με τα «εξαφανισμένα» 1,9 δισ. ευρώ από τους λογαριασμούς της εταιρείας.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς του Μονάχου, ο κ. Braun κατηγορείται για διόγκωσου των εσόδων της Wirecard, προκειμένου αυτή να φαίνεται ισχυρότερη και περισσότερο ελκυστική προς τους επενδυτές και τους πελάτες.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας παραδόθηκε χθες (22/6) το απόγευμα και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου ο δικαστής να αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση.
«Ο Braun κατηγορείται για ψευδή παρουσίαση των λογαριασμών της εταιρείας και για χειραγώγηση της αγοράς, πλαστογραφόντας τα έσοδα από συναλλαγές με τρίτα μέρη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των εισαγγελέων.
Σημειώνεται ότι ο κ. Braun παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόλις έγινε γνωστή η «τρύπα» των 1,9 δισ. ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας, με τον James Freis να ορίζετια ως ο προρσωρινός αντικαταστάστης του.
Χθες, η Wirecard ανακοίνωσε ότι μετά από περαιτέρω ελέγχους «το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού ύψους 1,9 δισ. ευρώ να μην υπάρχει».
Μάλιστα, η εταιρία δήλωσε ότι αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης που αφορούν τόσο το σύνολο του 2019 όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς και τις οικονομικές της προβλέψεις.
Παράλληλα, η Winecard επεσήμανε ότι βρίσκεται σε «εποικοδομητικές συζητήσεις» με τους δανειστές της, ενώ εξετάζει περικοπές κόστους και «αναδιαρθρώσεις σε επιχειρηματικές μονάδες και τομείς προϊόντων».
Όσον αφορά τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης