Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Απελπισμένος ο Trump, ελπίζει ότι η Κίνα θα τηρήσει την εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ

Rabobank: Απελπισμένος ο Trump, ελπίζει ότι η Κίνα θα τηρήσει την εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ
Η απελπισία φαίνεται να έχει κυριεύσει τον Donald Trump, που ελπίζει σε μια τήρηση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα για να επανεκλεγεί
Η απελπισία φαίνεται να έχει κυριεύσει τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, καθώς δηλώσεις-ευχολόγια για την τήρηση της εμπορικής συμφωνίας από την πλευρά της Κίνας δείχνουν εντελώς ανεδαφικές, όπως αναφέρει με ανάλυσή της η ολλανδική τράπεζας Rabobank.
Το ενδεχόμενο μη αγοράς αμερικανικής σόγιας από το Πεκίνο θα μπορούσε να καταβαραθρώσει το αμερικανικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και, την ίδια στιγμή, να προκαλέσει ισχυρή απογοήτευση στη γεωργική κοινότητα των ΗΠΑ, κάτι που θα προεξοφλήσει την ανάρρηση του Joe Biden στον προεδρικό θώκο.
Στον αντίποδα, η Κίνα δεν έχει να κάνει πολλά για να συμβάλει θετικά σε αυτό το μέτωπο.
Μόλις ανακοινώθηκε ότι ο αμφιλεγόμενος νέος νόμος περί εθνικής ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ δεν θα τεθεί σε ισχύ έως ότου εγκριθεί στο Πεκίνο.
Στο μεταξύ, ο γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης συνοψίζεται στο πρωτοσέλιδο της κινεζικής εφημερίδας Global Times.
«Η ΕΕ προσπαθεί να δώσει ώθηση στην ανάκαμψη μέσω Κίνας.
Από την άλλη, οι New York Times αναφέρουν:
«Οι ηγέτες της ΕΕ πιέζουν για πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, προδίδοντας… την απογοήτευση».
Από ευρωπαϊκής σκοπιάς, η Deutsche Welle κάνουν λόγο για συνομιλίες σε αυστηρούς τόνους και εντάσεις.
Η ΕΕ πρόσθεσε, επίσης, ότι η Κίνα πρέπει να «αποκαταστήσει» την εμπορική σχέση και να «επιλύσει συγκεκριμένα προβλήματα».
Η Κίνα δεν γνωρίζει πού θα μπορούσαν όλα αυτά να οδηγήσουν πάνω και πέρα από την απειλή να δει τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, την Ινδία και την ΕΕ να αρχίσουν να μειώνονται.
Στο μεταξύ, οι αγορές αναμένουν τον έλεγχο καμπύλης απόδοσης της Fed (YCC).
Μένει μόνο να απαντηθεί το ερώτημα αν θα είναι 0,5% ή 1% για το δεκαετές ομόλογο ή 0,3% για το πενταετές, ή και τα δύο;
Πάντως, όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η YCC θα πυροδοτήσει ένα ράλι «αγοράστε τα πάντα» («Buy Everything»), σαν να μην είμαστε ήδη σε ένα.
Ωστόσο, όπως έχει δείξει το παράδειγμα της Ιαπωνίας, ο έλεγχος της καμπύλης απόδοσης συνδέεται με τον διαρθρωτικό αποπληθωρισμό, την παρακμή και τη συσσωρεμένη αποταμίευση.
Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι η οικονομία επηρεάζει τις αγορές - κάτι που σαφώς δεν ισχύει πλέον.
Οι αγορές παραμένουν εκτός πλαισίου όταν, με πάνω από 9 εκατομμύρια παγκόσμιες μολύνσεις, χωρίς κανένα ενθαρρυντικό σημάδι, με εκατομμύρια απώλειες σε θέσεις εργασίας, σημειώνουν άνοδο.
Ναι, οι παμπ του Λονδίνου ενδέχεται να ανοίξουν ξανά υπό νέες συνθήκες, όπως και τα μπαρ της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, ο αόρατος εχθρός εξακολουθεί να απειλεί.
Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ, με εκτελεστικό διάστημα, σκληραίνουν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας, η Τουρκία με την Αίγυπτο προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο για τη Λιβύη και στον αρκτικό κύκλο η θερμοκρασία ανεβαίνει ανησυχητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης