Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, Wells Fargo, KKK Financials, Goldman: Νέο sell off έως 76 δισ. δολ. απειλεί με βύθιση τη Wall Street – Ορόσημο το τέλος Ιουνίου

tags :
JP Morgan, Wells Fargo, KKK Financials, Goldman: Νέο sell off έως 76 δισ. δολ. απειλεί με βύθιση τη Wall Street – Ορόσημο το τέλος Ιουνίου
Νέο κύμα μαζικών πωλήσεων έως 76 δισ. δολ. απειλεί τη Wall Street
Από το κύμα ανόδου σε μαζικές πωλήσεις έως 76 δισ. δολ. αναμένεται να περάσει η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις JP Morgan, Wells Fargo, KKK Financials και Goldman Sachs.
Με τον S&P 500 να έχει αυξηθεί περισσότερο από 21% το τρέχον τρίμηνο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές θα προχωρήσουν σε πωλήσεις ώστε να κατοχυρώσουν τα μεγάλα κέρδη που έχουν αποκομίσει έως τώρα.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σχετικώς, θα μεταφέρουν τη ρευστότητα που θα αποκτήσουν στην αγορά ομολόγων.
Οι εκτιμήσεις για το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η μετακίνηση ποικίλλουν.
Σύμφωνα με την JP Morgan, αν οι μετοχές χάσουν έδαφος, αυτό θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για αγορές.
Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα να μη συμβεί τίποτε, καθώς η μεταβλητότητα έχει ήδη προεξοφληθεί στην αγορά παραγώγων και ό,τι συναλλαγή ήταν να πραγματοποιηθεί έχει πια έλθει εις πέρας.
Σε κάθε περίπτωση, το τέλος του τριμήνου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, λαμβανομένου υπόψη του πόσο έχει μεταβληθεί η εικόνα της αγοράς, σύμφωνα με την ΚΚΚ Financial.
Οι αναλυτές που ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων έχουν στο στόχαστρό τους το τέλος του μήνα.
Τότε μπορεί να πραγματοποιηθούν κινήσεις για αγορά αξιών σταθερού εισοδήματος.
Συνταξιοδοτικά ταμεία και funds αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, οι μετακινήσεις από την αγορά μετοχών στην αγορά ομολόγων μπορεί να κυμανθούν από 35 δισεκατομμύρια έως 76 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τη Wells Fargo, τα αμερικανικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα ρευστοποιήσουν μετοχές 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να αγοράσουν αξίες σταθερού εισοδήματος.
Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εξισορρόπηση χαρτοφυλακίων των τελευταίων έξι χρόνων.
Οι λόγοι είναι αρκετά προφανείς.
Λόγω του κολοσσιαίου ράλι που έχει προηγηθεί, μετοχές και ομόλογα δεν συμβαδίζουν.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 τον Ιούνιο έχει σημειώσει άνοδο 3,3%.
Το 20% της προκληθείσας ανισορροπίας θα διαπραγματευτεί στο τέλος του μήνα.
Από την άλλη, οι αναλυτές της JP Morgan βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη ροή εξισορρόπησης, έως 65 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε παγκόσμια δε βάση, εκτιμούν ότι αυτή η εξισορρόπηση θα φτάσει τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας υπόψη τα εταιρικά συνταξιοδοτικά προγράμματα των ΗΠΑ, τα αμοιβαία κεφάλαια και άλλα παγκόσμια ιδρύματα όπως η Norges Bank της Νορβηγίας, η οποία διαχειρίζεται κρατικά κεφάλαια.
Πιο μαξιμαλιστική στην προσέγγισή της για τη Wall Street είναι η Goldman Sachs, που υπολογίζει εκροές έως 73 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η JP Morgan, «παρότι αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο μιας διόρθωσης στην αγορά μετοχών τις επόμενες δύο εβδομάδες, ως αποτέλεσμα αυτής της αρνητικής ροής εξισορρόπησης των μετοχών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ισχυρή bull market».
Σύμφωνα με τη Wells Fargo, αν η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς φτάσει κοντά στην περιοχή του 0,96%, υπάρχουν 50 δισεκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσαν να μετατραπούν από μετοχές σε ομόλογα.
«Πριν από τρεις εβδομάδες, υπήρξε μια τέτοια κίνηση, οπότε είναι πιθανό.
Θα το αποκαλούσα “ανώτατο όριο.
Θα μπορούσε να συμβεί.
Οι αγορές ήταν αρκετά περίεργες, δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτε» υποστηρίζει αναλυτής της Wells Fargo.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης