Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Οι επενδυτές χάνουν τον ύπνο τους λόγω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ

RBC Capital: Οι επενδυτές χάνουν τον ύπνο τους λόγω των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ
Στο ερώτημα «τι σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα», η πιο κοινή απάντηση είναι «οι προεδρικές εκλογές»
Οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ, αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών, σύμφωνα με έρευνα της RBC Capital Markets.
Σχεδόν τα δύο τρίτα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις προεδρικές εκλογές, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό έναντι της ανησυχίας για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοίο9ύ ή για ανάκαμψη με βραδύτερο ρυθμό από ότι αναμένεται.
Στο ερώτημα «τι σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα», η πιο κοινή απάντηση είναι «οι προεδρικές εκλογές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του Bloomberg.
Σύμφωνα με την έρευνα της RBC, αυξάνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο ήττας του Donald Trump έναντι του Joe Biden.
«Η έρευνά μας κατέγραψε μία σημαντική στροφή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αναλυτές ενδεχόμενη νίκη του Biden.
To 60% των επενδυτών εκτιμά ότι η νίκη Biden θα αποτελέσει ένα bearish ή πολύ bearish αποτέλεσμα για τις αγορές, από 24% που ήταν το ποσοστό στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου», σημειώνουν οι αναλυτές.
Το 65% εκτιμά ότι η επανεκλογή Trump είναι bullish ή πολύ bullish για τις μετοχές.
Ωστόσο, αναλυτές της Scowcroft Group σημειώνουν ότι οι ανησυχίες των επενδυτών για την πιθανή προεδρική θητεία Biden στηρίζονται σε λάθος βάση και εκτιμούν ότι μία νέα θητεία Trump δεν θα είναι τόσο bullish για τις μετοχές, όσο εκτιμάται.
Ούτως η άλλως, παλαιότερες εκτιμήσεις σχετικά με την επίδραση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις μετοχές, δεν επιβεβαιώθηκαν.

www.bankingnerws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης