Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BCA Research: Έρχεται ράλι στις αμερικανικές τράπεζες, υπερβολικές οι ανησυχίες των επενδυτών

BCA Research: Έρχεται ράλι στις αμερικανικές τράπεζες, υπερβολικές οι ανησυχίες των επενδυτών
Η BCA Research θεωρεί υπερβολικούς τους φόβους των επενδυτών για τις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών
Ράλι στις μετοχές των αμερικανικών τραπεζών προβλέπουν οι αναλυτές της BCA Research, μόλις οι επενδυτές αντιληφθούν ότι οι ανησυχίες τους είναι υπερβολικές.
Το τελευταίο διάστημα οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών δέχονται πιέσεις, καθώς οι αναλυτές έχουν μία σειρά από λόγους που τους προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένων των stress tests από τη Federal Reserve, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται στις 25 Ιουνίου.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα χαμηλά επιτόκια θα πλήξουν την κερδοφορία και η πληττόμενη οικονομία λόγω της πανδημίας, θα οδηγήσει σε αύξηση των ζημιών από τα δάνεια, σημειώνει το Marketwatch.
Οι ανησυχίες δεν είναι αμελητέες, ειδικά την ώρα που το σταδιακό άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας, συνοδεύεται από αύξηση των κρουσμάτων, σχεδόν στις μισές Πολιτείες.
Ωστόσο, κάποιες από τις παραπάνω ανησυχίες κρίνονται υπερβολικές.
Σύμφωνα με τον Doug Peta, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτής της BCA Research, οι αποτιμήσεις των πέντε μεγάλων τραπεζών, είναι ιδανικές για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.  

Η απόδοση του KBW Bank Index κατά τη διάρκεια του 2020

Image

Οι τέσσερις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες (JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup και Wells Fargo, καθώς και η US Bancorp, διαπραγματεύονται κατά μέσο όρο 1,2 φορές της καθαρής ενσώματης αξίας (tangible book value - TBV), από 1,6 πέρυσι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τρέχουσες αποτιμήσεις των αμερικανικών τραπεζών είναι εξαιρετικά χαμηλές και η αγορά σε αντίστοιχα επίπεδα, έχει αποδειχθεί ως ένα πολύ καλό σημείο εισόδου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης