Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Χωρίς αρνητικές επιπτώσεις η δημοσιονομική χαλάρωση στη Ρωσία – Κάτω από 20% το δημόσιο χρέος

Fitch: Χωρίς αρνητικές επιπτώσεις η δημοσιονομική χαλάρωση στη Ρωσία – Κάτω από 20% το δημόσιο χρέος
Έκθεση της Fitch Ratings για τη ρωσική οικονομία 
Η προσωρινή δημοσιονομική χαλάρωση εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά αρνητικά τη ρωσική οικονομία, η οποία χαρακτηρίζεται από βελτίωση στη μακροοικονομική σταθερότητα τα τελευταία χρόνια, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
«Η απάντηση της Ρωσίας στον κορωνοϊό αφορά περικοπές επιτοκίων και μια μέτρια δημοσιονομική απόκριση, αξίας 2,9% του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων.
Αυτό συνάδει με την άποψή μας ότι οι δημοσιονομικές ρυθμίσεις θα παραμείνουν συνετές για τη διατήρηση των δημοσιονομικών αποθεμάτων, καθώς και της μακροοικονομικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης της αγοράς. (…)
Ο οικονομικός αντίκτυπος των κραδασμών του κορωνοϊού και των τιμών πετρελαίου (η Fitch προβλέπει ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 5% το 2020) σημαίνει ότι αναμένουμε επιπλέον δανεισμό να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από το πετρέλαιο και να υποστηρίξει τις δαπάνες κατά της κρίσης», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος αναμένει το διαρθρωτικό πρωτογενές έλλειμμα του 2020 στο 1,9% του ΑΕΠ.
Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την έκδοση κρατικών χρεών το 2020 κατά 1,5 δισεκ. RUB.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται σε 5,5% και 3,3% του ΑΕΠ το 2020 και το 2021 αντίστοιχα.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης