Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Εμφύλιος» στα νοσοκομεία για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος - Ρουσφέτια των Διοικητών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Εμφύλιος» στα νοσοκομεία για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος - Ρουσφέτια των Διοικητών καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθαρίζει ότι «οι καταγγελίες της ουδεμία σχέση έχουν με το Ίδρυμα Νιάρχου»
«Αναβρασμό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα» στο προσωπικό των νοσοκομείων έχει προκαλέσει η τιμητική ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 6,9 εκατ. ευρώ σε πάνω από 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ).
Ξεκαθαρίζει ότι «οι καταγγελίες της ουδεμία σχέση έχουν με το Ίδρυμα Νιάρχου που πρόσφεραν πολλά για να αντιμετωπισθούν οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «στις λίστες των δικαιούχων, βρίσκονται άτομα μη δικαιούχοι, ενώ νοσοκομεία αναφοράς έχουν στις λίστες των δικαιούχων λιγότερα άτομα από Νοσοκομεία μικρότερα που δεν ήταν καν αναφοράς».
Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι «οι λίστες δικαιούχων συστήθηκαν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων με προτάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Εξαιρέθηκαν όμως μαχητές της πρώτης γραμμής όπως Τραυματιοφορείς, Παραϊατρικό, Νοσηλευτές, γιατροί στα ΤΕΠ, το προσωπικό τμημάτων υπόπτων περιστατικών κορονοϊού».
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι σε ευνοημένοι και μη» και τονίζει ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στο Ίδρυμα ή να συμπληρωθεί η δωρεά με χρήματα από το Κράτος προκειμένου να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται με την περίθαλψη περιστατικών υπόπτων και κρουσμάτων κορονοϊού».

Η τιμητική ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η τιμητική ενίσχυση του ΙΣΝ, συνολικού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ, «θα διατεθεί ισάξια, σε πάνω από 4.600 εργαζομένους των ΜΕΘ, των μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό γίνεται με το σκεπτικό ότι όλοι τους, ανεξαρτήτως θέσης, έθεσαν και θέτουν εξίσου τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να φροντίσουν τους συνανθρώπους μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι «πολλοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία.
Είμαστε σε όλους εκείνους ιδιαίτερα ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το έργο και τη σκληρή, ανεκτίμητη δουλειά τους.
Ωστόσο, οι ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το ίδιο σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και τα ποικίλα πεδία δράσης. O ρόλος του ΙΣΝ είναι να λειτουργεί πάντοτε υποστηρικτικά και να μην υποκαθιστά την Ελληνική Πολιτεία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης