Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Swissport περικόπτει πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας σε Βρετανία και Ιρλανδία

Η Swissport περικόπτει πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας σε Βρετανία και Ιρλανδία
«Ψαλίδι» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας από τη Swissport
Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών Swissport γνωστοποίησε ότι θα μειώσει κατά 53% το ανθρώπινο δυναμικό της σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ως αποτέλεσμα, 4.556 θέσεις εργασίας θα χαθούν.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, ο Τζέισον Χολτ, η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις για να επιβιώσει.
Η Swissport δραστηριοποιείται σε αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, περιλαμβανομένων του Χίθροου και του Γκάτγουικ, που συγκαταλέγονται σε εκείνα που έχουν πληγεί σημαντικά από την παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Τα αεροπορικά ταξίδια σε όλον τον κόσμο διακόπηκαν όταν οι κυβερνήσεις επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη διάρκεια της καραντίνας.
Παρότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δρομολόγια σε κάποιες χώρες, καθώς αίρονται οι περιορισμοί, η Swissport έχει ανακοινώσει ότι τα έσοδά της αναμένεται να είναι κατά σχεδόν 50% χαμηλότερα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της κρίσης.
Η Swissport, η οποία είναι ιδιοκτησίας του κινεζικού ομίλου HNA και ο μεγαλύτερος πάροχος επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών λειτουργώντας σε 300 αεροδρόμια 47 χωρών, απασχολεί περίπου 8.500 εργαζόμενους στα αεροδρόμια.
Παράλληλα, ο βρετανικός οργανισμός των αεροδρομίων AOA ανακοίνωσε ότι έως και 20.000 θέσεις εργασίας πιθανόν να χαθούν στα βρετανικά αεροδρόμια και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα ώστε να βοηθήσει την πληγείσα από την υγειονομική κρίση βιομηχανία.
Η AOA, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 50 αεροδρόμια, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών που θα μετακινούνται μελλοντικά στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερος και ότι η ανάλυση που έχουν κάνει τα μέλη της καταλήγει ότι κινδυνεύουν να χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας.
Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Virgin Atlantic και easyJet, που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσαν σχεδόν 20.000 χαμένες θέσεις εργασίας συνδυαστικά.
Το μεγαλύτερο μάλιστα αεροδρόμιο της χώρας, το Χίθροου, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης