Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής Deliveroo

Amazon: Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής Deliveroo
H Amazon βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής εταιρείας παράδοσης φαγητού Deliveroo
Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής εταιρείας παράδοσης γρήγορού φαγητού Deliveroo βρίσκεται ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, με την επένδυση να αναμένει έγκριση από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η αρμόδια Αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε «προσωρινή εκκαθάριση» της επένδυσης της Amazon, η οποία θα της δώσει το 16% της εταιρείας
«Κοιτάζοντας προσεκτικά το μέγεθος των μετοχών και πώς θα επιδράσει στην Amazon, αλλά και τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στα είδη διανομής τροφίμων, διαπιστώσαμε ότι η επένδυση δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ανταγωνισμού.
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, η Amazon είχε στην κατοχή την επιχείρηση διανομής Amazon Restaurants, η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και έκλεισε εντελώς το επόμενο έτος.
H Deliveroo χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας ότι είναι καλά νέα για τους πελάτες και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την πλευρά της, η αρμόδια αρχή επεσήμανε ότι περαιτέρω έρευνα μπορεί να είναι απαραίτητη εάν η Amazon αποφασίσει να αυξήσει το μερίδιό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης