Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού θα κρατήσουν δύο χρόνια

Bridgewater: Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού θα κρατήσουν δύο χρόνια
Η οικονομική επίδραση του κορωνοϊού θα κρατήσει περίπου δύο χρόνια, επισημαίνει η Bridgewater Associates
Η οικονομική επίδραση του κορωνοϊού αναμένεται να κρατήσει περίπου δύο χρόνια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bridgewater Associates.
Ειδικότερα, ο Bob Prince, εκ των επικεφαλής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας μπορεί να διαρκέσει 18 έως 24 μήνες, περιπλέκοντας τις όποιες προσπάθειες νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής για την ενίσχυση της οικονομίας.
«Υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα» τόνισε ο Bob Prince.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Bridgewater έχει κερδίσει 58,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες της από την ίδρυσή της το 1975 -τα περισσότερα από οποιοδήποτε hedge fund- σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments.
Ωστόσο, ο επενδυτικός γίγαντας υπέστη πτώση -15% σε ό,τι αφορά τις υπό διαχείρισή του αξίες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, έπειτα από μεγάλες απώλειες στη στρατηγική διαπραγμάτευσης.
Η αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται υποχώρησε στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Απριλίου, από 163 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης