Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσουνάμι εξελίξεων μετά το ηχητικό Μιωνή - Ο Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική - Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας για Παππά

Τσουνάμι εξελίξεων μετά το ηχητικό Μιωνή - Ο Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική - Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας για Παππά
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα για την κασέτα που παρέδωσε ο Σάμπυ Μιωνής
(upd3) Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι εξελίξεις μετά το ηχητικό υλικό με τη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή.
Μάλιστα, οι ηχηρές αποκαλύψεις έχουν μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος είχε συγκεντρώσει πάνω όλα τα πυρά της κυβέρνησης, στον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συντηρεί το ζήτημα όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στην αποπομπή του κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη.
Ρωτάμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε.
Έχει δύο επιλογές: Ή να διαγράψει τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», δήλωσε σήμερα (26/6/2020) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.
«Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτοφανές γεγονός και καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί για αυτό», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ενδεικτικό της αμηχανίας που επικρατεί είναι ότι ο Νίκος Παππάς παρά το μπαράζ δηλώσεων και τηλεοπτικών εμφανίσεων που έκανε δεν ξεκαθάρισε την εικόνα μετά τα όσα ακούστηκαν να λέει στον επιχειρηματία. Αρχικά υποστήριξε ότι είναι προϊόν μοντάζ, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενά του και τελικά έχει καταλήξει στη θέση πως όντως είπε όσα ακούγονται στο ηχητικό, ωστόσο, οι αναφορές σε «μαγαζιά» και «λεφτά» δεν αφορούσαν τον κ. Παπαγγελόπουλο ή κάποιον άλλο υπουργό της τότε κυβέρνησης αλλά τον συνομιλητή του Σάμπυ Μιωνή.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε από το Μεσολόγγι ότι το ηχητικό υλικό αποτελεί αντιπερισπασμό για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου το κλίμα έχει βαρύνει από τις αποκαλύψεις με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε σήμερα (25/6/2020) ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποχωρώντας από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και μην απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της.
Ειδικότερα, μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας κατέθετε μόνος του τις δικές του απόψεις όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά με όλα τα μέλη της επιτροπής. Στην συμφωνία που είχε γίνει επρόκειτο από σήμερα το μεσημέρι μετά τη μια και μέχρι και αύριο το βράδυ να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της.
Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, μια και αυτό συνέρχεται στη σκιά της υπόθεσης Παππά – Μιωνή.
Αν και η συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι, αναμένεται να εστιάσει στην προετοιμασία των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 27/6, είναι προφανές πως θα ασχοληθεί με την εν λόγω υπόθεση μια και η κυβέρνηση όχι μόνο υψώνει τους τόνους αλλά βάζει στο κάδρο και τον ίδιο τον κ.Τσίπρα.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρνει αυτήν την υπόθεση στη δημοσιότητα προκειμένου να αποπροσανατολίσει από το θέμα με τη μη δημοσιοποίηση της λίστας των 20 εκατομμυρίων ευρώ που μοιράστηκαν στα ΜΜΕ για την καμπάνια για τον κορωνοϊό ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση θα επαναφέρει συνεχώς στο προσκήνιο τέτοιου είδους «σκάνδαλα» καθώς προετοιμάζει το έδαφος για πρόωρες εκλογές προκειμένου να αποφύγει το σκόπελο των συνεχιζόμενων άσχημων εξελίξεων όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας.

Η εισαγγελική έρευνα

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση έχει πάρει πλέον πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να διατάζει προκαταρκτική έρευνα για την κασέτα που παρέδωσε ο Σάμπυ Μιωνής.
Η Εισαγγελία της Αθήνας θα διερευνήσει προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, όπου ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να δηλώνει πρωτοφανή πράγματα εις βάρος του πρώην συναδέλφου του στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και να αφήνει σαφείς αιχμές για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δική του προσωπική ατζέντα, η οποία «κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού» και ότι κάποιοι «έβγαλαν λεφτά».

Οι φήμες για περισσότερες κασέτες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του δικηγόρου του Σάμπυ Μιωνή, Πέτρου Πανταζή, ότι ο πελάτης του διαθέτει κι άλλες αποδείξεις και στοιχεία τα οποία και θα καταθέσει εν ευθέτω χρόνω.
Ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε, όπως είπε, «τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συρραφή».
Τόνισε δε ότι, όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τον Μιωνή για κατασκοπεία

Για κατασκοπεία κατηγόρησε τον Σάμπυ Μιωνή ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή.
Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν.
Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες.
Και βεβαίως μπορεί.
Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ.
Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε και με προσωπικές αναφορές, λέγοντας στους βουλευτές ότι «στον τάφο μου να γραφτεί “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».
Στη δήλωση περί κατασκοπείας κλήθηκε να απαντήσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε πως είναι ζήτημα που ερευνά η προανακριτική.
«Δεν εμπλεκόμαστε.
Το πολιτικό γεγονός είναι ένα.
Αν θα βγει κ. Τσίπρας να διαγράψει τον κ. Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης