Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: «Βουτιά» -8,7% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020

Ισπανία: «Βουτιά» -8,7% κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020
Η ετήσια πτώση στις τιμές παραγωγού της Ισπανίας ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 1975
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (25/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενες πιέσεις από τη «βουτιά» που σημειώθηκε στον κλάδο της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -8,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -8,4% τον Απρίλιο του 2020.
Παράλληλα, η ετήσια πτώση που σημειώθηκε στον δείκτη τιμών παραγωγού τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει η Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας από τον Ιανουάριο του 1975.
Οι τιμές παραγωγού στον κλάδο της ενέργειας κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -24,7 σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -3,5% γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2009.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, η ετήσια πτώση για τον δείκτη τιμών παραγωγού διαμορφώνεται στο -0,9%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2016.
Στον αντίποδα, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,9% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, ενώ παρόμοια ήταν η άνοδος στις τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,8%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,2% καταγράφοντας επιβράδυνση σε σε σχέση με την πτώση -3% του Απριλίου 2020.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +0,2%.
Επιπλέον, οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -0,5% σε σχέση με τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -0,7%.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης