Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την ΝΔ… - Παράλυτη η ελληνική δημοκρατία

Από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την ΝΔ… - Παράλυτη η ελληνική δημοκρατία
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την μια το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την ΝΔ είναι μειωτικές πράξεις για την δημοκρατία.
Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι παράλυτη.
Στην Ελλάδα δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει μια εναλλαγή στην εξουσία δύο κομμάτων στο παρελθόν ήταν το δίπολο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο διάστημα δύο σημαντικά γεγονότα έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και αυτά τα γεγονότα θα αναλύσουμε, όχι ειδησεογραφικά αλλά θα επιχειρήσουμε να διεισδύσουμε στις γενεσιουργές αιτίες του φαινομένου της παράλυτης ελληνικής δημοκρατίας.
Από την μια έχουμε το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ όπου ένας ελληνοεβραίος ο Μιωνή χρησιμοποιεί ανθρώπους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για να καταγράψει συνομιλίες με τον Ν. Παππά ο οποίος ήταν εκ των βασικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όπως αποδεικνύεται αναλάμβανε όλες τις κρίσιμες και σημαντικές αποστολές.
Είναι προφανές ότι ο Μιωνή έγινε πλούσιος από την πώληση του fund που είχε με άλλους επιχειρηματίες στον Λάτση και έκτοτε εμφανίζεται κατά καιρούς στην Ελλάδα λόγω της εμπλοκής του στην λίστα Lagarde.
Κάποια στιγμή πριν χρόνια ο Μιωνή εμφανιζόταν με στρατιωτική στολή και όπλο στην τηλεόραση ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή ενώ δεν έχει εμφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο Μιωνή χρησιμοποιεί υλικό που αποδεικνύει περισσότερο εκβιασμό υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να συνομιλείς με ένα υπουργό όπως ο Παππάς ο οποίος κατά τρόπο αντιθεσμικό και απαράδεκτο βρέθηκε στην Κύπρο για να έχει κρυφές συνομιλίες και την ίδια στιγμή να υπάρχει ολόκληρο σύστημα καταγραφής των συνομιλιών.
Όλως τυχαίως το υλικό της καταγραφής βρέθηκε στα χέρια του Μιωνή που μας επιτρέπει να εικάσουμε ότι όλα ο ίδιος τα σχεδίασε.
Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένας υπουργός συνομιλεί στην Κύπρο μυστικά με ένα πρόσωπο που εκείνη την περίοδο ήταν στοχοποιημένο.
Να σημειωθεί ότι ο Μιωνή και Παπασταύρου ο συνεργάτης του Α. Σαμαρά πρώην πρωθυπουργού ήταν συνεργάτες στο ίδιο fund στο παρελθόν.
Τι μας δείχνουν όλα αυτά;
Ότι ο Παππάς προσπαθούσε να συγκεντρώσει υλικό για τους πολιτικούς του αντιπάλους και διακινδύνευε να συνομιλεί με ανθρώπους που ήταν στοχοποιημένοι εκείνη την περίοδο.
Η έννοια παρακράτος σημαίνει ότι υπάρχει ένα κρυφό σύστημα όπου πέραν από το πλαίσιο της δημοκρατίας δρα εις βάρος του πολιτικού συστήματος, της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος.
Η αριστερά απέδειξε ότι είναι ικανή για τα πάντα.
Μπορεί να υπάρχει μια υπερβολή στην έννοια παρακράτος αλλά στην πράξη αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδίωκε να κατασκευάσει ενόχους ειδικά από τον χώρο της ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε την δημοκρατία και χωρίς καμία αμφιβολία έχει κάνει σοβαρό πολιτικό ατόπημα.
Όμως ενώ υπάρχουν πολλές κρίσεις για το όλο θέμα, από κοινωνιολογικής πλευράς… το κίνητρο ήταν η αναζήτηση υλικού ώστε να αμαυρωθεί το ηθικό εκτόπισμα της ΝΔ και ουσιαστικά να πληγεί πολιτικά.
Αυτό δείχνει τοξική πολιτική σκέψη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άρρωστες οι πολιτικές που απεργάζονται με μεθόδους παρακράτους την πολιτική εξόντωση του αντιπάλου.
Έναντι μιας άρρωστης και τοξικής πολιτικής συμπεριφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ… έχουμε την ΝΔ όπου χρησιμοποίησε 20 εκατ για να δωροδοκήσει, φιμώσει και χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα, χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, ουσιαστικά στήριξε τα φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης και με τον τρόπο αυτό στήριξε μια εξίσου τοξική κατάσταση, χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης, επιχειρούν να επιβιώσουν με προσβλητικούς για την δημοκρατία μεθόδους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε τα 20 εκατ για να χειραγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης να μην ασκούν κριτική, να μην εκφράζουν άποψη, να μην προβάλλουν εύλογα επιχειρήματα.
Δεν υπάρχει πιο ατιμωτικός τρόπος τα μέσα ενημέρωσης να είναι το πιστό σκυλάκι της εκάστοτε εξουσίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι άμοιρη ευθυνών, βλέποντας ότι λόγω της ύφεσης μπορεί να υπάρξει φθορά και αμφισβήτηση στην κοινωνία χρησιμοποίησε τον φόβο – με το απαράδεκτο σύνθημα Μείνε στο Σπίτι – για να ελέγξει τις κοινωνικές μάζες και χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό τα αργυρώνητα μέσα ενημέρωσης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την μια το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η εξαγορά των μέσων ενημέρωσης από την ΝΔ είναι μειωτικές πράξεις για την δημοκρατία. 
Ποιο ατιμωτικές και προσβλητικές ενέργειες δεν υπάρχουν.
Η δημοκρατία είναι παράλυτη δυστυχώς στην Ελλάδα.

Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης