Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά της Κομισιόν για τη διάσωση της Lufthansa προσφεύγει η Ryanair

Κατά της Κομισιόν για τη διάσωση της Lufthansa προσφεύγει η Ryanair
Η Ryanair θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με το πράσινο φως της Κομισιόν για τη διάσωση της Lufthansa
Στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη εναντίον της απόφασης της Κομισιόν για το πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισεκ. ευρώ της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa από τη γερμανική κυβέρνηση, προσφεύγει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, καθώς εκτιμά ότι το σχέδιο αυτό υπονομεύει τον ανταγωνισμό.
«Μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει εναντiον όλων των αποφάσεων της Κομισιόν που εγκρίνουν αρωγές κυβερνήσεων προς αεροπορικές εταιρείες (σ.σ.: οι οποίες αποφασίσθηκαν εξαιτίας του αντίκτυπου του κορονοϊού) και το ίδιο θα γίνει με το σημερινό πράσινο φως που δόθηκε στη Lufthansa», δήλωσε ο νομικός διευθυντής της Ryanair Juliusz Komorek, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Θα προχωρήσουμε στην προσφυγή μόλις δημοσιευθεί από την Κομισιόν ολόκληρη η απόφαση», πρόσθεσε.
Ο Komorek αντέδρασε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση με δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έδωσε το πράσινο φως στο σχέδιο αρωγής της Lufthansa που εκπόνησε η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μια ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισεκ. ευρώ για τον μεγαλύτερο όμιλο αερομεταφορών της Ευρώπης.
Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο διάσωσης που προβλέπει επίσης κρατική εγγύηση για ένα δάνειο 3 δισεκ. ευρώ που το Βερολίνο προβλέπει να χορηgήσει στην εταιρεία στο πλαίσιο ενός προγράμματος αρωγής που έχει εγκριθεί ήδη από τον Μάρτιο από τις Βρυξέλλες.
Το γερμανικό σχέδιο αρωγής, που ανέρχεται συνεπώς συνολικά σε 9 δισ. ευρώ, προβλέπει την επιστροφή του κράτους στο κεφάλαιο της Lufthansa σε ποσοστό 20%. Θα υποβληθεί σήμερα σε ψηφοφορία κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης