Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στάση αναμονής από El Erian - Δεν επενδύει μέχρι η Wall Street να βρει έναν λόγο για να κινηθεί υψηλότερα

tags :
Στάση αναμονής από El Erian - Δεν επενδύει μέχρι η Wall Street να βρει έναν λόγο για να κινηθεί υψηλότερα
Ο Mohamed El-Erian τηρεί στάση αναμονής καθώς η Wall Street είναι αντιμέτωπη με περισσότερη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού
Στάση αναμονής τηρεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, Mohamed El-Erian, όσον αφορά τις επενδύσεις στη Wall Street.
«Έχω μετρητά και έχασα το τελευταίο ράλι των τελευταίων τριών εβδομάδας.
Δεν επενδύω τώρα» δήλωσε μιλώντας στο CNBC.
Τα σχόλια του El Erian ήρθαν αφού η Wall Street υπέστη τη χειρότερη ημέρα μετά την 11η Ιουνίου λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.
Ο El-Erian -που σωστά στις αρχές Μαρτίου έκανε λόγο για μια bear market που οδηγείται από τον κορωνοϊό- σε μεγάλο βαθμό ήταν καχύποπτος κατά τη διάρκεια της κρίσης στη δημόσια υγεία, λέγοντας στο CNBC στις 8 Ιουνίου ότι νιώθει «άβολα» στοιχηματίζοντας σε ένα συνεχιζόμενο ράλι στις αγορές μετοχών.
Οι μετοχές υποχώρησαν απότομα στις αρχές Φεβρουαρίου και συνέχεια ξεκίνησαν ένα γρήγορο ράλι λόγω των μέτρων της κυβέρνησης και τις ελπίδες για ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.
Ο El-Erian είπε ότι όταν αρχίσει να αισθάνεται άνετα να επενδύει θα κοιτάξει σε περιοχές «κάτω από την ομπρέλα».
«Υπάρχουν δύο τύποι ομπρελών εκεί έξω. Εάν αισθάνεστε άνετα με τον ηθικό κίνδυνο, η υποστήριξη της ομπρέλας από τη Fed, η οποία περιλαμβάνει ομόλογα υψηλής ποιότητας και ορισμένα ομόλογα υψηλής απόδοσης», είπε.
«Εάν είστε άνετοι με μια ομπρέλα που βασίζεται στην αγορά, είναι εταιρείες με πολύ ισχυρό ισολογισμό και θετική δημιουργία ταμειακών ροών.
Υπάρχουν αρκετές από αυτές τις εταιρείες εκεί έξω… και υποψιάζομαι ότι θα συνεχίσουν να τα πηγαίνουν καλά, αν και με πολύ ασταθή τρόπο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης