Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Η Alpha Bank κοντά σε συμφωνία για την πώληση του Neptune στη Fortress

Reuters: Η Alpha Bank κοντά σε συμφωνία για την πώληση του Neptune στη Fortress
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η Alpha Bank είναι πολύ κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας
Πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Fortress Group για την πώληση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ είναι η Alpha Bank, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.
Η πώληση είναι μέρος των προσπαθειών της Alpha Bank για να περιορίσει τα κόκκινα δάνεια και να εξυγιάνει τον ισολογισμό της καθώς οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν τα σχέδια εκποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.
Η Alpha Bank αρχικά προσπαθούσε να ολοκληρώσει την πώληση του χαρτοφυλακίου, γνωστό ως Neptune, τον Φεβρουάριο, αλλά οι τελικές συζητήσεις έπρεπε να σταματήσουν λόγω της έκτακτης ανάγκης για την υγεία.
«Τώρα είναι κοντά στη γραμμή τερματισμού», επισημαίνει στο Reuters μια από τις πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Τελικά, η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα καταλήξει στη do Value, θυγατρική της Fortress.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος της do Value Ελλάδος είναι ο Θεόδωρος Καλαντώνης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, η Alpha Bank βρίσκεται επίσης σε παράλληλες διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον πέντε εταιρείες επενδύσεων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Cerberus και PIMCO, σε μια νέα προσπάθεια να απαλλαγεί από ένα άλλο χαρτοφυλάκιο επισφαλών χρεών αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ (11,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Αυτό το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως Galaxy, αποτελείται από δάνεια λιανικής αξίας 7,6 δισ. ευρώ συν δάνεια σε μεσαίους και μεγάλους εταιρικούς πελάτες αξίας 3 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης