Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ - Βρετανία: Συμβιβαστική διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις στο Brexit

ΕΕ - Βρετανία: Συμβιβαστική διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις στο Brexit
Συμβιβαστική φαίνεται πως είναι η διάθεση Λονδίνου και Βρυξελών με στόχο την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων για το Brexit σε μια συγκυρία κρίσιμη για τις οικονομίες τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της ΕΕ
Θετικά φαίνεται πως είναι τα μηνύματα που στέλνουν Βρυξέλλες και Λονδίνο για απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης του Brexit, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις οικονομίες των δύο πλευρών.
«Είμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις εφόσον και η άλλη πλευρά είναι το ίδιο έτοιμη» υπογράμμισε σε ομιλία του, ο Γάλλος διαπραγματευτής Michel Barnier όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην λειτουργία τους: «H Ευρώπη δεν αντέχει τον αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό στα σύνορἀ της και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την Ενιαία Αγορά» προσέθεσε ο Michel Barnier.

Νέο ραντεβού στις 29 Ιουνίου
Από πλευράς Λονδίνου, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η Downing Street είναι έτοιμη για υποχωρήσεις σε θέματα όπως η αλιεία και η διατήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων δίκαιης και θεμιτής λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Στο θέμα της κρατικής βοήθειας προς τομείς που επλήγησαν από την οικονομική κρίση ένεκα κορωνοϊού, το Λονδίνο συμβιβάζεται να εισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για όποιες περιπτώσεις παραβιάζονται οι κανόνες του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Η βρετανική κυβέρνηση αναμένει την διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων στην Συνάντηση του Τζόνσον με τους επικεφαλής της Κομισιόν και την Γερμανική Προεδρία την 29η Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης