Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UCLA: Η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα ανακάμψει από τον κορωνοϊό πριν το 2023

UCLA: Η οικονομία των ΗΠΑ δεν θα ανακάμψει από τον κορωνοϊό πριν το 2023
Κορυφαίος οικονομολόγος του UCLA Anderson School of Management προειδοποιεί ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα πριν το 2023
Την εκτίμηση ότι ο δρόμος της αμερικανικής οικονομίας προς την ανάκαμψη από τον την πανδημία του κορωνοϊού θα είναι πολύ μεγάλος, εξέφρασε ο David Shulman, κορυφαίος οικονομολόγος του UCLA Anderson School of Management.
Ο Shulman επισημαίνει πως η τρέχουσα οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τα lockdown υπερβαίνει κατά πολύ την οικονομική ύφεση.
«Είναι λάθος να αποκαλούμε ύφεση, αυτή την κρίση» τονίζει και συμπληρώνει «αναμφίβολα, η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας μετατράπηκε σε βαθιά ύφεση για την οικονομία».
Ο ίδιος προβλέπει ετήσιο ρυθμό υποχώρηση του πραγματικού αμερικανικού ΑΕΠ της τάξης του 42% για το τρέχον τρίμηνο, και θα ακολουθήσει μια ανάκαμψη τύπου Nike ή πιο σταδιακή ανάκαμψη «όπου το επίπεδο της παραγωγής δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα προ του δ' τριμήνου του 2019, πριν τις αρχές του 2023».
«Παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν, και εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε εστιατόρια και εταιρείες προσωπικών υπηρεσιών θα εξαφανιστούν.
Για παρά πολλούς εργαζόμενους, η ύφεση θα παραταθεί για πολύ μετά το επίσημο τέλος της βαθιάς ύφεσης» επισημαίνει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης