Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Tρενάκι του τρόμου» οι διεθνείς αγορές στο α΄εξάμηνο - Οι καταλύτες για το σύνολο του 2020

«Tρενάκι του τρόμου» οι διεθνείς αγορές στο α΄εξάμηνο - Οι καταλύτες για το σύνολο του 2020
Για το σύνολο του 2020, πολλά εξαρτώνται από το εάν θα εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αρχές
«Τρενάκι του τρόμου» θύμισαν οι μετοχές στις διεθνείς αγορές στο α΄εξάμηνο του 2020, με την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού να αποτελεί τον καταλύτη για το σύνολο του έτους.
Σύμφωνα με το Reuters, έχοντας υποχωρήσει 35% από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου, βρίσκονται πλέον στο 10% των ρεκόρ του Φεβρουαρίου, χάρη στα δημοσιονομικά μέτρα, τα μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια και την «πλημμύρα» ποσοτικής χαλάρωσης.
Το κόστος δανεισμού για τις αμερικανικές επιχειρήσεις υψηλής αξιολόγησης, έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του Ιανουαρίου.
Για το σύνολο του 2020, πολλά εξαρτώνται από το εάν θα εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αρχές.
Επίσης,  αν βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο, η ιστορική παγκόσμια ύφεση, θα μπορούσε να αποδειχθεί μικρότερη σε διάρκεια.
Ωστόσο, η κρίση έχει αποκαλύψει αδυναμίες, όπως τα υψηλά επίπεδα χρέους των εταιρειών και η υπερβολική τους εξάρτηση από τις επαναγορές μετοχών.
Τα επίπεδα ανησυχίας στις αγορές της Ασίας αυξάνονται ακόμη περισσότερο, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, με την κόντρα Χονγκ Κονγκ - Κίνας να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία Απριλίου και Μαΐου, η πρόσφατη ροή οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ στήριξε τη Wall Street.
Μάλιστα, ο δείκτης οικονομικής έκπληξης της Citi για τις ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων, βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως λόγω των στοιχείων για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις.
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης