Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με γεμάτα τα ταμεία και υψηλούς στόχους η Quest - Στα 150 εκατ. ευρώ η ρευστότητά της

Με γεμάτα τα ταμεία και υψηλούς στόχους η Quest - Στα 150 εκατ. ευρώ η ρευστότητά της
Φέτος ο βασικός στόχος να «πιάσουμε» τα μεγέθη του 2019
Άδηλο και αβέβαιο το μέλλον στην εποχή του COVID 19.
Ωστόσο οι στόχοι παραμένουν υψηλοί για την διοίκηση του ομίλου Quest Συμμετοχών Α.Ε 
Αυτό ήταν το βασικό στίγμα που έδωσε ο πρόεδρος  του ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας στη γενική  συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ανακοινώνοντας την επιστροφή κεφαλαίου  0,15 λεπτά  του ευρώ ανά μετοχή  όπως εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση.
 Από την πλευρά  του ο διευθύνων σύμβουλος κ Αντώνης Γεωργαντζής έθεσε ως βασικό στόχο ο όμιλος να πιάσει τις περσινές οικονομικές επιδόσεις και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να ξεπεραστούν.
Η πανδημία και το lockdown είχαν  σχετικά μικρή επίπτωση στις πωλήσεις του Ομίλου τον Απρίλιο σημειώνοντας μείωση κατά 15%.
Αντίθετα ο Μάιος και Ιούνιος εμφανίζονται αρκετά δυναμικοί δίνοντας έντονα στοιχεία ανάκαμψης σε σχέση με τον Απρίλιο αλλά και με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.
Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος εκτίμησαν ότι ο όμιλος επιστρέφει στην κερδοφορία με την επανεκκίνηση  της  οικονομίας και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη  καθώς ο όμιλος βασίζεται σε 5 πυλώνες  δραστηριοτήτων που θα την οδηγήσουν σε καλύτερη πορεία σε σχέση με την αγορά.
Ο κ. Φέσσας εξήγησε γιατί αποχώρησε από τη διαδικασία πώλησης της Singular Logic, διευκρινίζοντας  ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν τις έδωσαν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για να προχωρήσει στην κατάθεση προσφοράς καθώς επικαλέστηκε θέματα ανταγωνισμού.
H συνεργασία του Ομίλου με την  Γ. Δημητρίου στο τομέα της διανομής λόγω οικονομικών προβλημάτων της δεύτερη η οποία να σημειωθεί εμπορεύεται  μεταξύ άλλων τα κλιματιστικά TOYOTOMI.
H διοίκηση της Quest είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στη διαδικασία απόκτησης της εταιρείας αν οι πιστωτές αποφασίζουν να πουλήσουν τα δικαιώματα που έχουν οι τράπεζες έναντι ενεχύρου για την χορήγηση δανείων.
Τονίστηκε ότι η Quest έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα  λόγω της τρέχουσας συνεργασίας.
Δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο  την  είσοδό της στην διανομή τροφίμων σε συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ προανήγγειλε η διοίκηση μέσω της εταιρείας ACS καθώς διαπιστώθηκε ότι την περίοδο του lockdown ο χρόνος  παράδοσης ξεπέρασε και τις 35 ημέρες.
Ο κ. Αντώνης Γεωργαντζής ανέφερε  όμως ότι δεν είναι στρατηγική επιλογή.
Η ACS θα ενισχύσει τη βάση διανομής πενταπλασιάζοντας τους χώρους αποθήκευσης με νέο κέντρο διανομής.
Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε προϊόντα και υπηρεσίες την περίοδο των περιοριστικών μέτρων έφερε κατακόρυφη άνοδο στα κόστη, αυτός ήταν και ο λόγος για την μικρή αύξηση κατά 0,45 λεπτά του ευρώ αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω της κυβερνητικής απόφασης.
 Η Quest φέτος στοχεύει στην ενίσχυση της καθαρής κερδοφορίας καθώς η ενίσχυση  των πωλήσεων δεν εξασφαλίζει τον  επιθυμητό στόχο και ευελπιστεί να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία με τη διοίκηση να δηλώσει  ότι ο όμιλος διαθέτει ρευστότητα 150 εκατ. ευρώ μαζί τα οποία είναι ικανά  να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στην περίπτωση  που επιστρέψει  ο COVID 19 από  το Φθινόπωρο.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης