Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεόδωρος Φέσσας: Είμαι ευτυχής που έφυγα από το ΣΕΒ - Η πορεία του τουρισμού θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα της ύφεσης

Θεόδωρος Φέσσας: Είμαι ευτυχής που έφυγα από το ΣΕΒ - Η πορεία του τουρισμού θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα της ύφεσης
«Είμαι ευτυχής που έχω φύγει από Πρόεδρος του ΣΕΒ» είπε ο κ. Φέσσας
Μετά από έξι χρόνια στο τιμόνι του ΣΕΒ ο Θεόδωρος Φέσσας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του...  που αποχώρησε από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών.
«Είμαι ευτυχής που έχω φύγει» είπε ο κ. Φέσσας όταν δέχθηκε ερώτηση από το bankingnews να σχολιάσει την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών  κ. Χρήστου Σταϊκούρα για ύφεση έως 16%  στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 και τέθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Quest της περασμένης Παρασκευής (26/6).
Η απάντηση του πρώην προέδρου του ΣΕΒ ήταν αφοπλιστική αφού προσδιόρισε ότι η ερώτηση είναι αρκετά δύσκολη και δεν μπορεί να δοθεί απάντηση για την πορεία της Οικονομίας και επανάλαβε ότι η αποχώρηση του από  τον Σύνδεσμο θα τον απαλλάξει από την υποχρέωση να δίνει απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα.
Διευκρίνισε ότι πλέον τον ενδιαφέρουν μόνο τα οικονομικά του ομίλου Quest και δεν επιθυμεί να ασχολείται με τα δημόσια οικονομικά.
Τελικά ο Θεόδωρος Φέσσας δεν απέφυγε την απάντηση παρά την αρχική του εισαγωγή.
Εκτίμησε ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί διότι το περιβάλλον της πανδημίας οδηγεί στην μείωση των εισοδημάτων και στην αύξηση της ανεργίας.
Η πορεία του Τουρισμού στο τρίτο τρίμηνο θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα της ύφεσης.
Αν δεν έρθουν οι ξένοι θα περιοριστεί η κυκλοφορία του χρήματος.
Μετά την βαθιά ύφεση του δευτέρου τριμήνου θα υπάρξει ανάκαμψη της Οικονομίας και διατύπωσε την ελπίδα όλα  να εξελιχθούν ομαλά για όλους μας.
Ο κ. Φέσσας εκτίμησε ότι θα είναι μικρή η επίπτωση  στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Quest από τον Τουρισμό και η μόνη εταιρεία που  θα επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό θα είναι  η Card Link λόγω των ηλεκτρονικών  συναλλαγών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης