Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Αυξημένη μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Οι ομολογιακές εκδόσεις των εισηγμένων εκτιμάται ότι θα απορροφήσουν μέρος από τη ρευστότητα της αγοράς 


Με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στην πορεία των αγορών του εξωτερικού, οι αναλυτές περιμένουν για σήμερα αυξημένη μεταβλητότητα. 
Οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν πτωτικό άνοιγμα εξέλιξη που θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά. 
Οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2019 αλλά και πρώτου τριμήνου μπορεί να οδηγήσουν σε κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων με τους αναλυτές επίσης να υποστηρίζουν πως οι ομολογιακές εκδόσεις που ξεκινούν στο ΧΑ θα επηρεάσουν τη ρευστότητα της αγοράς μετοχών. 
Σήμερα ξεκινάει η έκδοση του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την απόδοση να είναι μεταξύ 2,5-3%. 
Οι μετοχές των ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4%. 
 
Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της αυριανής ολοκλήρωσης  των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών. 
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε περαιτέρω πίεση καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν κινήσεις ανάληψης ρίσκου στις αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Optima Bank
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα είναι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα καθώς μία πετυχημένη έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του ομίλου

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται, χωρίς σημαντικές ειδήσεις με αύξηση της συσχέτισης της εγχώριας αγορές με τις διεθνείς αγορές.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης