Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βερολίνο ο Macron, επαφές με Merkel - Το Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο

Στο Βερολίνο ο Macron, επαφές με Merkel - Το Ταμείο Ανάκαμψης στο επίκεντρο
Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, αλλά και ένα δείπνο εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο
Το Βερολίνο επισκέπτεται σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, όπου και θα έχει τις πρώτες συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.
Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, αλλά και ένα δείπνο εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.
Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου έχει στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Παρισιού και του Βερολίνου, μετά την πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Γερμανίας για τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ (561 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας COVID-19, πριν από την ανάληψη της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία, την 1η Ιουλίου.
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν αργά το απόγευμα στον πύργο Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου, επεσήμανε πηγή από τη γαλλική προεδρία.
Αρχικά οι συνομιλίες τους θα περιστραφούν γύρω από την προεδρία του Βερολίνου και θέματα όπως το κλίμα, η μετανάστευση και το εμπόριο.
Στο δείπνο εργασίας που θα έχουν αργότερα Μέρκελ και Μακρόν θα συζητήσουν τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, αλλά και τις κρίσεις στη Λιβύη και την περιοχή του Σάχελ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Από την «πράσινη συμφωνία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως το Brexit, περνώντας από το μεταναστευτικό, δεν λείπουν τα θέματα με τα οποία θα έχει να ασχοληθεί από την 1η Ιουλίου η Μέρκελ.
Όμως η επιδημία covid-19 και η οικονομική κρίση που αυτή προκάλεσε θα αποτελέσουν προτεραιότητα τους επόμενους έξι μήνες για τη Γερμανία, η οποία έχει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από το 2007.
«Η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε τον κόσμο μας, όπως και τα σχέδια της γερμανικής προεδρία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος στα τέλη Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης