Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -12,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -12,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία θα καταγράψουν ετήσια πτώση της τάξεως του -11,6%
Νέα πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/6) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -12,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -13,9% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -11,6%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,1% έναντι πτώσης -9,9% τον Απρίλιο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3%.
Ο συνολικός όγκος των εμπορικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -21,2% σε μηνιαία βάση, στα 36,5 δισ. γεν συνολικά, μετά την πτώση -16% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.
Παράλληλα, ο συνολικός όγκος πωλήσεων στον κλάδο χονδρικής παρουσίασε πτώση της τάξεως του -24,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης