Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,6%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (29/6) προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,6% τον Μάιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημιεθωεί κάποια μεταβολή.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι πτώσης -0,1% τον Μάιο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,3%.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ο δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού που προτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε επιτάχυνση στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο 0,6%.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,4%, ενώ τον Μάιο ο δείκτης είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο, και συγκεκριμένα στο 1% έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% στη Σαξονία και κατά 0,7% στο Βρανδεμβούργο, έναντι 0,1% και -0,1% αντίστοιχα τον Μάιο.
Ο ετήσιας ΔΤΚ στο κρατίδιο της Έσσης αυξήθηκε στο 0,8% έναντι 0,3% τον Μάιο, ενώ σε μηνιαία βάση σημειώθηκε άυξηση κατά 0,6% έναντι πτώσης -0,1% προηγουμένως.
Επιπλέον, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο κρατίδιο της Βαυαρίας διαμορφώθηκε επίσης στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 0,6% προηγουμένως, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε αύξηση 0,6% έναντι πτώσης -0,2% τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης