Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΔΝΤ: Χαμηλή η πρόσβαση των αναπτυσσόμενων περιοχών στο ίντερνετ – Εντείνει την οικονομική ανισότητα

ΔΝΤ: Χαμηλή η πρόσβαση των αναπτυσσόμενων περιοχών στο ίντερνετ – Εντείνει την οικονομική ανισότητα
Η χαμηλή πρόσβαση των αναπτυσσόμενων περιοχών στο ίντερνετ εντείνει την οικονομική ανισότητα 
Η πρόσβαση αναπτυσσόμενων και υποανάπτυκτων περιοχών σε γρήγορο διαδίκτυο παραμένει χαμηλή, μία πραγματικότητα που αυξάνει το ήδη μεγάλο οικονομικό χάσμα με τις ανεπτυγμένες χώρες, αναφέρει σε άρθρο του -στο μπλογκ- το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«O COVID-19 και τα lockdown πυροδότησαν μαζική μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό και τόνισαν ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνικοοικονομική ένταξη.
Το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι το κλειδί για την εργασία από το σπίτι, για την εκπαίδευση των παιδιών όταν δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο αυτοπροσώπως, για την τηλεϊατρική, για να επωφεληθούν από προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης και για την πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες για όλους, ειδικά για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ωστόσο, η χρήση του Διαδικτύου παραμένει πολυτέλεια: ο μισός πληθυσμός του κόσμου δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, είτε μέσω κινητής συσκευής είτε μέσω σταθερής γραμμής ευρυζωνικής σύνδεσης.
Οι προηγμένες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πρόσβασης.
Οι μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες δείχνουν μεγάλες ανισότητες στο ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου στους πληθυσμούς τους, που κυμαίνονται από περίπου τα δύο τρίτα στη Βραζιλία και το Μεξικό έως περίπου το ένα τρίτο στην Ινδία.
Η έλλειψη καθολικής και προσιτής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορεί να διευρύνει την εισοδηματική ανισότητα εντός και εκτός συνόρων. (…)
Οι κυβερνήσεις μπορούν να καλλιεργήσουν ένα φιλικό ψηφιακό επιχειρηματικό και ρυθμιστικό περιβάλλον για τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση και τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε υποδομές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.
Τα διαγράμματα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης