Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Κορωνοϊός: Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό - Μείωση ως και 96% των επισκεπτών

Αυστρία - Κορωνοϊός: Βαρύ πλήγμα στον τουρισμό - Μείωση ως και 96% των επισκεπτών
Βαρύ πλήγμα στον θερινό τουρισμό στην Αυστρία, επιφέρει η κρίση του κορωνοϊού, με τις διανυκτερεύσεις να καταγράφουν κατακόρυφη πτώση - 89,9% χαμηλότερες τον Μάιο 2020 σε σχέση με τον Μάιο του 2019
Βαρύ πλήγμα στον θερινό τουρισμό στην Αυστρία, επιφέρει η κρίση του κορωνοϊού, με τις διανυκτερεύσεις κατά την έναρξη της περιόδου να παρουσιάζουν τεράστια μείωση και να είναι τον Μάιο κατά 89,9% χαμηλότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, η Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία.
Μόνο 756.000 διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν τον Μάιο, κατά 6,77 εκατ. διανυκτερεύσεις λιγότερες από τον Μάιο του 2019 και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, για αυτή την πρωτοφανή μείωση, ευθύνονται το κλείσιμο των συνόρων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.
Από τα μέσα Μαρτίου, αυτά είχαν ουσιαστικά προκαλέσει την κατακόρυφη πτώση στον τουρισμό.
Ξενοδοχεία και καταλύματα άνοιξαν και πάλι από τις 29 Μαΐου, γι' αυτό η πτώση τον Μάιο δεν ήταν τόσο έντονη όσο τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο, που η μείωση ήταν στο 97%.
Από τις αρχές του έτους, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στην Αυστρία έχει μειωθεί κατά περίπου το ένα τρίτο (32,6%) στα 42,98 εκατομμύρια, ενώ οι απώλειες στις διανυκτερεύσεις εξαιτίας του κορωνοϊού ανήλθαν έως τα τέλη Μαΐου 2020 στα 21 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία.
Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, με ένα μείον 41,2%, σημειώθηκε μεγαλύτερη μείωση στις διανυκτερεύσεις εγχώριων επισκεπτών, σε σχέση με τους ξένους επισκέπτες (μείον 30,0%).
Από το εξωτερικό, οι επισκέπτες από την Ελβετία και το Λιχτενστάιν παρουσίασαν μία μείωση κατά 35,7%, ακολουθούμενοι από εκείνους από τη Μεγάλη Βρετανία (μείον 34,3%), ενώ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τη Γερμανία έφθασαν κατά 29,4% λιγότεροι επισκέπτες.
Μόνον κατά τον μήνα Μάιο, ο αυστριακός τουρισμός κατέγραψε ένα «μείον» κατά 97,3% σε Γερμανούς επισκέπτες, από την Τσεχία ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μειωμένος κατά 93,1%, και γενικά, μέσα στον περασμένο μήνα, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών μειώθηκε κατά 96%, όπως κατά 80,5% μειώθηκαν και οι διανυκτερεύσεις από το εσωτερικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης